Миколаїв відвідали держсекретар Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини та німецький посол

Миколаїв відвідали держсекретар Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини та німецький посол

Миколаїв відвідали держсекретар Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини та німецький посол
Секретар Миколаївської міськради Дмитро Фалько, державний секретар Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Йохен Фласбарт, міський голова Олександр Сєнкевич та Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартін Єґер, Миколаїв, 21 жовтня 2023 року. Фото: Миколаївська міська рада

Миколаїв 21-го жовтня відвідали державний секретар Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Йохен Фласбарт та посол Німеччини в Україні Мартін Єґер. Посадовці обговорили з міською владою співробітництво щодо відбудови й розвитку Миколаєва.

Про це повідомили в пресслужбі міської ради.

Міський голова Олександр Сєнкевич та німецькі посадовці обговорили безпекову ситуацію в Миколаєві, відсутність централізованого постачання питної води, складнощі для роботи бізнесу, обстріли.

“Приємно бути в Миколаєві й ближче познайомитися з містом, яке під час війни планує своє майбутнє. Як ви знаєте, Німеччина надає всебічну допомогу Україні, підтримуючи ключові сфери економіки. Радий, що миколаївці бачать у відбудові шанс, аби змінити своє середовище на ще більш інноваційне та стале”, — сказав державний секретар Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Йохен Фласбарт.

Німеччина
Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, державний секретар Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Йохен Фласбарт та повноважний посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартін Єґер. Фото: Миколаївська міська рада

Також говорили про майбутню співпрацю.

"Для нас велика честь зустрічати вас тут, у Миколаєві. Дякую за всі зусилля, яких ви докладаєте для допомоги українському народові, у тому числі жителям нашого міста. Сподіваюся, наше співробітництво буде дедалі міцнішим. Я радий, що воно є прикладом роботи з іноземними партнерами для інших громад України", — сказав мер Сєнкевич.

Що відомо про співпрацю Німеччині та Миколаєва

  • Німеччина долучилась до міжнародного проєкту відбудови українських міст "#UN4Kharkiv-Mykolaiv", що координується Європейською економічною комісією ООН. У рамках проєкту для Миколаєва і Харкова розробляють майстер-плани з перспективою сприяння в подальшій реалізації ініціатив. Йохен Фласбарт оголосив про надання міжнародному проєкту фінансової підтримки з боку Німеччини.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок