Російські війська обстріляли Миколаїв та громади області

Російські війська обстріляли Миколаїв та громади області

У Миколаєві в ніч проти 19 жовтня російські війська завдали ракетного удару по місту. Також обстрілів зазнали акваторія Очаківської громади, два населені пункти Куцурубської громади та населений пункт Степівської громади. Є загиблі та поранені.

Про це повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram.

У військовій адміністрації зазначили, що в ніч проти 19 жовтня о 00:55 місто Миколаїв зазнало ракетного удару, внаслідок чого виникла пожежа неексплуатуємої складської будівлі на території одного з підприємств, вибуховою хвилею пошкоджено багатоквартирні будинки. Загиблих та поранених немає.

Крім того, 18 жовтня об 11:40 зафіксували артилерійські обстріли армії РФ по акваторії Очаківської громади. Люди не травмувалися.

Також, 18 жовтня протягом дня об 11:47, 20:28 та 20:30 під обстрілами були два населені пункти Куцурубської громади. Люди не постраждали.

"Вечері, 18 жовтня, о 20:30 армія РФ завдала ракетного удару по населеному пункту Степівської громади. Влучання зафіксовано по закладу харчування. Під завалами загинуло дві людини, поранення отримала одна людина. Внаслідок удару також пошкоджено житлові будинки, сільгосппідприємство та іншу цивільну інфраструктуру", — йдеться у повідомленні.

Також, в ніч проти 19 жовтня, близько 02:40 в цьому ж населеному пункті внаслідок падіння уламків безпілотника типу "Shahed-136/131" виникла пожежа покрівлі неексплуатуємої одноповерхової складської будівлі. Люди не травмувалися.

Речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат додав, що особливістю атаки цієї ночі є застосування балістики — "Іскандер-М", п'ять одиниць летіли по різних об'єктах, цивільних об'єктах, інфраструктурних тощо.

"Ми попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння. Проти балістики потрібні засоби, яких у нас обмаль. Ви бачите, як пораються з цією зброєю "Петріоти" — і з "Кинджалами", і з "Іскандерами". Треба більше систем, що зможуть захистити нас від балістичної зброї", — говорить Ігнат.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок