"Дитяче Євробачення 2023": в "Дії" стартувало голосування за склад національного журі

"Дитяче Євробачення 2023": в "Дії" стартувало голосування за склад національного журі

"Дитяче Євробачення 2023": в "Дії" стартувало голосування за склад національного журі
. Фото: Суспільне

У "Дії" можна голосувати за склад національного журі на "Дитячому Євробаченні 2023". Долучитися та віддати свій голос за одного з девʼяти кандидатів можна з 16 до 22 жовтня.

Відповідно до правил "Дитячого Євробачення", до складу журі мають увійти п’ять членів. У 2023 році трьох дорослих кандидатів оберуть голосуванням у "Дії", водночас Суспільне призначить двох представників від дітей. Саме національне журі вирішуватиме, скільки балів від України віддати артистам з інших країн у фіналі "Дитячого Євробачення" в Ніцці.

Долучитися до опитування можуть всі охочі віком від 14 років.

Дитяче Євробачення-2023: оберіть склад Національного журі в Дії
Дитяче Євробачення 2023: оберіть склад національного журі в "Дії". Скриншоти Суспільне Культура

Для цього потрібно зайти в застосунок "Дія", в розділі "Послуги" обрати "Опитування" та віддати свій голос за одного з кандидатів і кандидаток:

  1. FIЇNKA — співачка, акторка й авторка пісень. Фіналістка національного відбору на "Євробачення-2023". Виконавиця, яка активно популяризує гуцульську культуру.
  2. LAUD — представник української R&B-сцени. Фіналіст проєкту "Голос країни". Автор і виконавець хітів "Вигадав", "У цю ніч", "2 Дні". Номінант музичних премій YUNA та "Золота жар-птиця".
  3. SKYLERR — співачка й авторка пісень. Виконавиця хіта "Вечорниці (Добрий день Everybody)". Учасниця національного відбору на "Євробачення-2023", талант-шоу "X-Фактор" та переможниця вокального проєкту "Співай, як зірка".
  4. Олексій Бондаренко — музичний оглядач, засновник і головний редактор медіа про нову українську культуру "Лірум". Очолює медіа про українську культуру понад 11 років, за цей час був дописувачем понад десяти українських і закордонних видань.
  5. Влад Дарвін — продюсер, виконавець й автор пісень. Багаторазовий номінант і володар премії YUNA, номінант національної музичної премії "Золота жар-птиця". Пісні його авторства увійшли до репертуару багатьох українських артистів.
  6. Тоня Матвієнко — заслужена артистка України. Співачка, яка має автентичний тембр голосу. Посіла друге місце у проєкті "Голос країни" (1-й сезон). Гастролювала у десятках країн світу, випустила два альбоми та понад 30 синглів.
  7. Мирослава Салій — співачка, співзасновниця освітньої фольк-студії "Правиця". Викладачка вокалу з 15-річним досвідом, засновниця навчальної студії "Музичний простір СПІВ". Членкиня журі національного відбору на "Дитяче Євробачення 2022".
  8. Юрій Ткач — комік та шоумен. Актор ситкому "Одного разу під Полтавою" та ведучий шоу "Я люблю Україну".
  9. Олена Тополя (Alyosha) — співачка, композиторка й авторка пісень. Представниця України на "Євробаченні-2010" в Осло.

За результатами опитування сформують рейтинг, і трьом кандидатам, які наберуть найбільшу кількість голосів, запропонують долучитися до національного журі. Головою журі автоматично стане кандидат із найбільшою кількістю голосів.

Відповідно до вимог міжнародного пісенного конкурсу склад оголосять 26 листопада, у день фіналу "Дитячого Євробачення" в Ніцці.

Що відомо про "Дитяче Євробачення 2023"

21-й Дитячий пісенний конкурс "Євробачення", участь у якому візьмуть представники 16 країн-конкурсанток, пройде у Франції. Фінал конкурсу відбудеться у неділю, 26 листопада, в Палаці Нікайя у Ніцці.

Фінал національного відбору на "Дитяче Євробачення 2023" відбувся 1 жовтня. Переможницею стала 9-річна Анастасія Димид з піснею "Квітка".

​​Суспільне Мовлення транслюватиме фінал "Дитячого Євробачення" на телеканалі та сайті Суспільне Культура, сайті junior.eurovision.ua, фейсбук-сторінці "Євробачення Україна", а також у "Дія.TV".

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок