Подільський міст у Києві: перша черга буде готова на початку листопада

Подільський міст у Києві: перша черга буде готова на початку листопада

Подільський міст у Києві: перша черга буде готова на початку листопада
Будівництво Подільського мосту. Фото: УНІАН

Першу чергу будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу в Києві планують завершити на початку листопада. У роботах задіяні понад 400 працівників і 100 одиниць техніки.

Про це у Facebook повідомляє дорожня компанія Autostrada, яка займається будівництвом Подільського мосту.

Мостобудівельники та дорожники нині влаштовують ізоляцію бетонних поверхонь проїзної частини та тротуарів, асфальтують автомобільну частину мосту. Паралельно зводять земляний насип для будівництва підходів до мосту та влаштовують підпірні стінки. Окрім того, встановлюють систему водовідведення, мостове бар'єрне огородження та шумозахисні екрани.

Подільсько-Воскресенський міст має з'єднати Русанівку та Воскресенку з Подолом, а трохи пізніше — з Райдужним масивом і Троєщиною. Завершення його будівництва і введення в експлуатацію має розвантажити Північний міст і сприяти майбутньому запуску метро на Троєщину, зазначили у компанії.

Що відомо про будівництво Подільсько-Воскресенського мосту в Києві

Подільський мостовий перехід – двоярусна споруда, що складається з трьох мостів та естакад, які їх з'єднують. На верхньому ярусі мають розмістити 6 смуг автомобільного руху, а на нижньому – готова естакада для метро на Троєщину з трьома станціями.

Об'єкт будуть 30 років. У 1993 році Кабмін схвалив документацію щодо будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Запланована довжина мосту була 7,04 км. Побудувати його збиралися до 2002 року.

Підготовчі роботи розпочали в 1996 році. Через рік будівництво призупинили у зв’язку з браком фінансування. У 2011 році вдалося здати в експлуатацію першу чергу моста, а також відкрити рух по Гаванському мосту і естакаду на вулиці Набережно-Хрещатицька.

У 2016 році КМДА перезатвердила проєкт будівництва.

У січні 2019 року київський міський голова Віталій Кличко заявив, що за умов належного фінансування потрібно приблизно 1,5-2 роки, щоб запустити автосполучення через Подільсько-Воскресенський міст.

У жовтні 2022 року Київрада виділила на добудову Подільсько-Воскресенького мосту додаткові 183 мільйони гривень з місцевого бюджету.

На початок