Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
"Хотілося забити". Артем Довбик відреагував на власну гру проти Північної Македонії у відборі на Євро-2024

"Хотілося забити". Артем Довбик відреагував на власну гру проти Північної Македонії у відборі на Євро-2024

Ексклюзивно
"Хотілося забити". Артем Довбик відреагував на власну гру проти Північної Македонії у відборі на Євро-2024
. Артем Довбик. Фото: AP Photos

Ексклюзивний коментар нападника для Суспільне Спорт.

Збірна України з футболу здобула третю перемогу у відборі на Євро-2024. У першому жовтневому матчі відбору "синьо-жовті" перемогли з рахунком 2:0 Північну Македонію.

Результат Україні у номінально домашньому поєдинку проти Північної Македонії гарантували голи у кожному з таймів. У першій половині зустрічі відзначився Георгій Судаков, а в компенсований до другого тайму час гол забив Олександр Караваєв, який вийшов на заміну замість Михайла Мудрика.

Суспільне мовлення – транслятор матчів України у кваліфікації на Євро-2024. Дивіться наживо матч Мальта - Україна на місцевих телеканалах Суспільного.

Впродовж матчу Україна переграла суперника за кількістю ударів загалом та точних спроб. "Синьо-жовті" здійснили 18 (сім – точні), декілька нагод мав і Артем Довбик, який вийшов у стартовому складі, але у підсумку відзначитись голом не зміг.

Після поєдинку нападник української збірної та "Жирони" в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт розповів про матч з Північною Македонією. Форвард звернув увагу на своє бажання відзначитись голом саме у складі національної команди.

  • Про результат
"Перш за все, добре, що ми перемогли. Допомагав команді. Так, хотілося забити, вже декілька матчів не можу забити. Все ж голи за збірну - особливі, але добре, що команда перемогла, і ми заробили три очки".
  • Про пас на Мудрика

"Пас на Мудрика у другому таймі? Він був у вигідніший позиції, віддав на нього. Шкода, що він не забив".

  • Про підтримку вболівальників
"Атмосфера була чудовою, ми заряджені, бо дуже важливі два матчі попереду. Зараз матч з Мальтою нелегкий буде. Працюємо, розбираємо суперника і налаштовуємося лише на перемогу".
  • Про результати на клубному рівні

"Як впливає період в "Жироні" на виступи в збірній? Так, дає впевненості у себе. Команда грає добре, мене гарно прийняли. Я швидко адаптувався і зараз команда показує гарні результати".

Група С. Турнірна таблиця

  1. Англія — 13 очок (5 матчів), 16:2 (різниця голів)
  2. Україна — 10 (6), 8:7
  3. Італія — 7 (4), 6:4
  4. Північна Македонія — 7 (6), 7:14
  5. Мальта — 0 (5), 1:11

Хто такий Артем Довбик

  • Артем Довбик – 26-річний український нападник.
  • За дорослу збірну України Довбик дебютував у 2021 році. З того моменту провів у її складі 26 матчів, в яких забив шість голів та зробив три асисти. Останній гол за "синьо-жовтих" Артем забив у вересні 2022 року, коли дублем відзначився у ворота Вірменії.
  • Починаючи з сезону 2023/24, на клубному рівні Довбик виступає за іспанську "Жирону", де одноклубником Артема є Віктор Циганков.
  • У нинішньому сезоні Довбик зіграв за іспанську команду 11 матчів у всіх турнірах, в яких забив чотири голи та зробив два асисти.
  • За збірну України у 2023 році Довбик зіграв загалом сім матчів: на його рахунку результативна передача у товариському поєдинку з Німеччиною.
На початок