Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
"Дуже важливий гол і перемога". Караваєв оцінив результат матчу проти Північної Македонії у відборі на Євро-2024

"Дуже важливий гол і перемога". Караваєв оцінив результат матчу проти Північної Македонії у відборі на Євро-2024

Ексклюзивно
"Дуже важливий гол і перемога". Караваєв оцінив результат матчу проти Північної Македонії у відборі на Євро-2024
. Олександр Караваєв. Фото: Getty Images

Що сказав захисник збірної після матчу з Північною Македонією.

Збірна України з футболу перемогою стартувала у жовтневих матчах відбору на Євро-2024. У номінально домашньому поєдинку "синьо-жовті" з рахунком 2:0 обіграли Північну Македонію.

Перед жовтневими поєдинками кваліфікації Україна займала третє місце у групі С. Підопічні Сергія Реброва мали сім очок, але випереджали Північну Македонію, яка мала стільки ж балів, за додатковими показниками.

Суспільне мовлення – транслятор матчів України у кваліфікації на Євро-2024. Дивіться наживо матч Мальта - Україна на місцевих телеканалах Суспільного.

Перемогу над суперником у Празі Україна виборола завдяки голам Георгія Судакова та Олександра Караваєва. Після цього результату українські футболісти вийшли на проміжне друге місце, випередивши Італію. Відтак, здобувши 10 очок у шести матчах, Україна проведе передостанній матч відбору проти Мальти щонайменше у статусі третьої команди своєї відбіркової групи.

Після поєдинку проти Північної Македонії автор другого голу "синьо-жовтих" Олександр Караваєв у флешкоментарі Суспільне Спорт розповів про забитий м'яч після виходу на заміну. Захисник відзначив свою позицію на полі (вийшов на 87-й хвилині на лівому фланзі) та підтримку вболівальників.

  • Про забитий м'яч
"Гол? Це дуже важливо. На установці перед матчем головний тренер дав таку промову коротеньку і сказав, що ми – українці і маємо показати наш характер та бойовий дух. Те, що показують наші воїни. По грі – бачив, як хлопці віддавалися на повну, навіть більше і дуже гарно зіграли в обороні, бо не дали супернику забити. А в атаці у нас були моменти, ми створювали, але так вийшло, що не забили – багато було моментів. Але все закінчилося так, як мало".
  • Про суперника

"Історія циклічна: вісім років тому дебютувавКараваєв дебютував за збірну України також у матчі проти Північної Македонії за команду, вийшов також на заміну, на 86-87 хвилині, і через три хвилини ми забили. Минуло вісім років - та сама ситуація, той ж рахунок, але вже є забиваю. Дуже важливий гол і перемога".

"Так, історія повторюється, що саме з таким суперником ті ж хвилини, і ми перемагаємо. І саме я забиваю гол - це дуже важливо. Ще й вийшов на незвичній позиції, але я казав ще на початку зборів, що можу зіграти на будь-якій: що зліва, що справа, що в обороні, що в атаці. Головне – бути ментально підготовленим та виконувати установки, які дає тренер. Коли ми граємо як команда в обороні та в атаці, то можемо здолати будь-якого суперника".

  • Про тактику команди
"Коли я виходив, то тренер говорив, що треба допомогти в обороні, бо гравці атаки "наїлися": і в атаці, і в обороні допомагали, багато моментів створили. Але треба було освіжити гру саме в обороні, бо вони [Північна Македонія] вже атакували всіма силами. Коли вже з'явилися зони в нас, то часто вибігали в них наприкінці матчу. У мене був момент, бачив, що можу обіграти гравця. А потім подивився, хотів віддати передачу, шукав гравця. Бачу, що Яремчук не встигає, а воротар робить крок вліво. Так вийшло, що забив".
  • Про підтримку вболівальників

"Підтримка? Неймовірна з перших хвилин. Знаємо, чому не можемо грати вдома зі своїми вболівальниками. Ми грали матчі і в Одесі, і e Львові, і в Дніпрі, і в Києві- неймовірна підтримка. Коли нам сказали за три дні, що продали всі квитки... Дуже прикро, що кутові сектори були порожні через дискваліфікацію. Але підтримка була неймовірна, дякую. Всі бачили, який ми народ, що на трибунах, що на футбольному полі, що у нас вдома в Україні".

На початок