Війна в Ізраїлі: у Кфар-Аза вбиті цілі сім'ї, серед загиблих — діти

Війна в Ізраїлі: у Кфар-Аза вбиті цілі сім'ї, серед загиблих — діти

Кфар-Аза, Газа, Ізраїль
. Солдат ЦАХАЛу в Кфар-Аза біля кордону з Газою 10 жовтня 2023 року, Ізраїль. Фото: Getty Images

На півдні Ізраїлю у населеному пункті Кфар-Аза виявили тіла, серед яких були близько 40 дітей та немовлят. Деяких з них знайшли без голів.

Про це пише видання i24.

У вівторок, 10 жовтня, журналісти змогли відвідати Кфар-Азу — кібуц (сільськогосподарська комуна) неподалік кордону із сектором Газа. Вони розповідають, як солдати знаходили немовлят з відрізаними головами та цілі сімʼї, яких вбили у власних будинка представники ХАМАС. На каталках вивезли близько 40 немовлят і маленьких дітей.

Наразі немає точної кількості загиблих, оскільки тіла все ще збирають та вивозять з будинків. Журналісти на місці подій розповідають, що через численні міні-пастки солдатам важко перевірити кожну будівлю.

Що відомо про вторгнення ХАМАС в Ізраїль

Вранці 7 жовтня бойовики руху ХАМАС вдерлися на територію Ізраїля із Сектора Гази, узявши під контроль кілька населених пунктів у прикордонній зоні та захопивши десятки заручників. У відповідь Ізраїль розпочав проти бойовиків контртерористичну операцію.

Світові лідери засудили атаку ХАМАС на Ізраїль, зокрема свою солідарність із народом Ізраїля висловили в Європейському союзі та Україні.

Уряд Ізраїлю 8 жовтня підтримав запровадження воєнного стану в країні.

8 жовтня стало відомо, що через бої в Ізраїлі загинули дві громадянки України.

Вранці 9 жовтня речник армії Ізраїлю сказав, що ЦАХАЛ відновив контроль над усіма прикордонними містами Гази, з яких розпочався наступ бойовиків, а очільника ХАМАСу Ях'ю Сінвара збираються ліквідувати.

9 жовтня також міністр оборони Ізраїлю Йоав Ґаллант заявив про "повну облогу" Сектору Гази в межах боротьби з терористичним угрупованням ХАМАС.

Що відомо про ізраїльсько-палестинський конфлікт

В 1967 році Ізраїль окупував Східний Єрусалим та Західний берег, більшу частину Сирійських Голанських висот, а також Сектор Гази та Єгипетський півострів Синай.

15 серпня 2005 року в рамках плану одностороннього розмежування, Ізраїль почав евакуацію єврейських поселенців (8500 осіб) і військ з району. До 22 серпня Сектор Гази покинули всі єврейські поселенці. 12 вересня був виведений останній ізраїльський солдат, що завершило 38-річну ізраїльську окупацію Сектора Гази.

На початок