"Я є завдяки їм": Георгій Сьомін з батальйону "Вовки да Вінчі" реабілітується після поранення

"Я є завдяки їм": Георгій Сьомін з батальйону "Вовки да Вінчі" реабілітується після поранення

Георгій Сьомін
. фото надані Г. Сьоміним. Колаж Суспільного

Військовослужбовець 1-го окремого механізованого батальйону "Вовки да Вінчі" Георгій Сьомін реабілітується після поранення у Полтаві. Воїн боронив Україну під час АТО, а перед цим брав участь у Революції Гідності. Коли почалося повномасштабне вторгнення, доєднався знову до Збройних сил.

Я ніколи не міг подумати, що Юліана (Матвійчука – ред.), чи Роми (Федіва – ред.), чи Іллі (Босенка – ред.) не буде. А я є завдяки їм. У мене був осколок у спині, осколок у ногах, вже пізніше я дізнався про черепно-мозкову травму, струс мозку, контузію, вибухову травму. Відповідно до цього в мене й зараз певні наслідки є. Осколки повитягували, і оце чотири місяці реабілітуюсь. Хлопчина, який зі мною був, – прилетіло, і в нього була перебита рука. Це була посадка, над нами висів дрон і щойно ми починали рух, туди і прилітало. І в результаті у нас з одного «трьохсотого» стало тринадцять.
Горгій Сьомін, Юліан Матвійчук, Ілля Босенко
Георгій Сьомін з побратимами у Полтаві. фото надані Г. Сьоміним.

Свій шлях захисника Георгій розпочав зі студентських часів. Розповідає, що на нього вплинув його друг Юліан Матвійчук. Разом вони брали участь у Революції Гідності.

Я туди приїхав ще на студентський майдан разом із «свободівцем» Юліаном Матвійчуком. Долучилися до маніфестацій. Ініціатором був Юліан. Ми розуміли, що час настав, у повітрі висів настрій революції, і настрої революції у суспільства вже були. З тих часів почав очолювати громадську організацію. Ми займалися просвітництвом, вишкільно-спортивними таборами, навчали молодь, підсилювали обороноздатність нашої країни. 90% цієї молоді пішла воювати.
Краєзнавчий дворик
В дворику Краєзнавчого музею діє експозиція про російсько-українську війну. Суспільне Полтава

На початку повномасштабного вторгнення був готовий воювати, говорить боєць, оскільки мав такий досвід 2015-го року.

До мене подзвонив Рома (Роман Федів, позивний «Дрогобич» – ред.) в 4:30, сказав: «Я йду в АТБ, Путін оголосив війну». Я від початку знав, що робити. Я відвіз свої речі і свою наречену у Нові Санжари, до мене додому. Ми з’їздили купили продукти на перший час, зняли гроші, купили ліки, і я поїхав у військкомат. Вже о 10-й ранку я був під військкоматом. Я пішов, і разом зі мною пішли 50-70 людей. Це були члени організації «Сокіл», це були мої друзі, це були просто знайомі, які відвідували наші заходи і акції.
Георгій Сьомін та Юліан Матвійчук
Георгій Сьомін разом з Юліаном Матвійчуком. фото надане Г. Сьоміним

Нині військовослужбовець чекає на результати військово-лікарської комісії.

Відповідно до того, яке буде рішення (військово-лікарської комісії – ред.) буду узгоджувати з командуванням батальйону. У мене є підрозділ, якому я підпорядковуюсь. Якщо я не зможу брати участь у військових діях, то, можливо, я буду допомагати десь у штабі, забезпеченні, тобто є різні посади. Ми не жертви історії, ми маємо бути переможцями в усьому цьому. Велика кількість людей почне боротися і вже не сидітиме і не використовуватиме принцип «моя хата скраю».

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок