Справа Шеремета: Антоненка, Кузьменко та Дугарь судитимуть присяжні

Справа Шеремета: Антоненка, Кузьменко та Дугарь судитимуть присяжні

Оновлено
Справа Шеремета: Антоненка, Кузьменко та Дугарь судитимуть присяжні
. УНІАН

Підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко та Яну Дугарь судитимуть присяжні. Перше засідання за їхньої участі відбудеться 4 вересня.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного із зали Шевченківського райсуду, де завершилось підготовче засідання із розгляду обвинувального акту щодо підозрюваних у справі вбивства Шеремета.

Адвокати вимагали відпустити з-під варти Антоненка, а Кузьменко - з-під домашнього арешту. Суд залишив запобіжні заходи без змін. Антоненко перебуватиме в СІЗО до 23 жовтня, а Кузьменко під цілодобовим домашнім арештом. Яну Дугарь раніше відпустили під заставу.

Сторона захисту клопотала про те, щоб Антоненка випустили із "скляного боксу" і він міг сидіти поряд із своїм адвокатом. Суддя Оксана Голуб готова була його задовольнити, однак конвой заявив, що йому не вистачить людей, щоб забезпечити безпеку у приміщення.

Адвокат Яни Дугарь заявив відвід судді через те, що вона, на його думку, неправильно веде підготовче засідання, на його думку. У відводі було відмовлено.

На засіданні була редактор-засновниця "Української правди" та цивільна дружина Шеремета Олена Притула. На її думку, доказова база справи — недостатня.

Що відомо

  • Український журналіст білоруського походження Павло Шеремет загинув у 2016 році внаслідок вибуху авто.
  • 12 грудня 2019 року на брифінгу поліція назвала підозрюваних у його вбивстві. Це лідер гурту Riffmaster, військовий Андрій Антоненко, кардіохірургиня та волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь.
  • У ході слідства слідчі змінили підозру Юлії Кузьменко, Андрію Антоненку та Яні Дугарь, прибравши з переліку мотивів "ультранаціоналістичні ідеї" та "велич арійської раси".
  • Андрій Антоненко постійно перебуває під вартою.Підозрюваниій Дугарь у травні змінили запобіжний захід і призначили заставу у розміні 168 тисяч гривень й електронний браслет. Дівчина сказала, що таких коштів на це немає.
  • Пізніше 168 тисяч гривень для внесення застави за Дугарь зібрали за три години.
  • Суд змінив запобіжний захід Кузьменко з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт до 13 вересня.
На початок