Справа Шеремета: судове засідання перенесли через відсутність присяжних

Справа Шеремета: судове засідання перенесли через відсутність присяжних

Справа Шеремета: судове засідання перенесли через відсутність присяжних
. Фото: Гонтар Володимир / УНІАН

Засідання у справі про вбивство Павла Шеремета перенесли через відсутність двох присяжних, які перебувають закордоном. Наступне засідання відбудеться 5 вересня о 13:30, повідомляє кореспондент Суспільного.

Прокурор у справі Михайло Тішин розповів, що справа розглядатиметься по суті, запобіжний захід не буде продовжений, поки підозрювані не будуть порушувати покладені на них процесуальні обов'язки.

Наразі термін запобіжних заходів у Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка у вигляді нічного домашнього арешту закінчився. У підозрюваної Яни Дугарь запобіжний захід у вигляді застави. Зараз Андрій Антоненко воює у складі підрозділу сил спеціальних операцій, Яна Дугарь також проходить службу у Збройних силах України. Юлія Кузьменко працює в Охматдиті. На судовому засіданні Яна Дугарь та Андрій Антоненко повідомили що вони не знають чи зможуть приймати участь у судових засіданнях через військову службу.

Читайте усі новини про справу Шеремета

Український журналіст білоруського походження Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок вибуху автівки, в якій він їхав у студію радіо "Вести" на ефір своєї авторської ранкової програми. Шеремет був у авто один і за кілька хвилин помер у кареті "швидкої".

12 грудня на брифінгу поліція назвала підозрюваних у вбивстві. Це лідер гурту Riffmaster Андрій Антоненко, кардіохірург та волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь.

За версією слідства, вибухівку під автівку Шеремета заклали Кузьменко й Антоненко. Розвідку на місці злочину вела волонтерка Яна Дугарь. У виробленні вибухівки підозрюють раніше судимого атовця Владислава Грищенка. У справі також фігурує його дружина Інна.

Читайте також

Таємні розмови Кравчука та Горбачова, сумніви та гасла Народної Ради. Згадуємо день провалу серпневого путчу

Вічний цикл приниження. Пітер Померанцев про телеобраз Путіна та як росіян "відмивають" від відповідальності за війну

На початок