На Рівненщині вчитель побив учня. Що кажуть колеги педагога та рідні дитини

На Рівненщині вчитель побив учня. Що кажуть колеги педагога та рідні дитини

На Рівненщині вчитель побив школяра
. Колаж: Суспільне Рівне

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом завдання легких тілесних ушкоджень школяреві на Рівненщині. Йдеться про інцидент, який потрапив на відео і його оприлюднили в соцмережах, на ньому видно, як вчитель завдає школяру кілька ударів рукою й ногою.

Про початок розслідування повідомили в Нацполіції в області. Кадри з побиттям дитини у Хотинській філії Прислуцького ліцею відзняли 14-го вересня.

На кількасекундному уривку відео видно, як дорослий чоловік на ходу завдає дитині удару спершу рукою в область спини, а потім двічі — ногою, коли хлопець знаходиться у сидячому положенні. Причину конфлікту із уривка встановити неможливо.

За інформацією поліції, 35-річний вчитель фізичного виховання на очах однолітків побив дев'ятикласника. Відео в мережу поширили однокласники хлопця.

Директор Прислуцького ліцею Сергій Манюк про випадок каже так:

"Педагогічний працівник, який скоїв даний вчинок, відсторонений від роботи. Ми не можемо коментувати, доки проводяться слідчі дії. Ми не можемо сказати нічого поганого про цього вчителя".

Директор також повідомив, що вчитель фізичного виховання спілкуватися з журналістами відмовився, поки триватиме службове розслідування.

15-го вересня у ліцеї з хлопцем, вчителем та свідками інциденту спілкувалися поліцейські. Батьки школяра пояснили журналістам, що він їм розповів про подію, вони до правоохоронців не звертались. Як стався конфлікт — хлопець розповів рідній сестрі Наталі:

"Це була перерва, прийшов на перерву вчитель і брат сказав щось там "Алілуя". Він прибіг до нього, взяв за шкірку і почав ногами копати. Він не має права такого робити. Я не думала, що він так може".

Вчитель української мови та літератури Олександр Ящук побачив відео в інтернеті. Каже, 15 років товаришує з колегою, побачене його шокувало:

"Взагалі, що сталось — це ще я не можу осягнути і нічого поки що не можу сказати. Дитина як дитина, не помічав, щоб він був агресивний, щоб битися з кимось — він дружить з усіма".

На інцидент відреагували у Рівненській ОДА. На сторінці у Facebook йдеться, що там з'ясовують обставини інциденту, після чого нададуть висновки та правову оцінку дій вчителя. Водночас навели позицію директора обласного департаменту освіти Петра Коржевського:

"Цей прецедент не має аргументів виправдання. Ні обґрунтування на події, ні на час. Повага до гідності прав, свобод і законних інтересів всіх учасників освітнього процесу є беззаперечним обов'язком вчителя. За невиконання якого педагог несе відповідальність".

Як повідомила речниця Наполіції в області Марія Юстицька, за факом нанесення легких тілесних ушкоджень правоохоронці відкрили кримінальне провадження. За це передбачені штраф до 850 гривень або громадські роботи.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок