Застосовуватимуть для психологічної реабілітації. У Миколаєві презентували VR-шоломи

Застосовуватимуть для психологічної реабілітації. У Миколаєві презентували VR-шоломи

Застосовуватимуть для психологічної реабілітації. У Миколаєві презентували VR-шоломи
Дівчина тестує 3D-шолом, 9 вересня 2023 року. Фото: простір "Затишно space"

У Миколаєві дев’ятого вересня презентували 3D-шоломи віртуальної реальності. Їх використовуватимуть для психологічного відновлення жінок.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла менеджерка з комунікацій "Затишно space" Анна Чулкова.

За словами комунікаційниці, щодня простір відвідують близько 30-40 відвідувачок. Від 9-го вересня на індивідуальних консультаціях у психолога планують застосовувати VR-шоломи, каже менеджерка з комунікацій.

"Основна мета проєкту — навчити користувачів стресостійкості та емоційній регуляції. Шолом та джойстики створюють зоровий та акустичний ефект присутності у багатьох локаціях. Проєкт розроблений українським стартапом "Aspichi", що розвиває інноваційні технології у віртуальній реальності", — говорить Анна Чулкова.

Застосовуватимуть для психологічної реабілітації. У Миколаєві презентували VR-шоломи
Психолог допомагає дівчині надягти VR-шолом, 9 вересня 2023 року. Фото: простір "Затишно space"

Найчастіше звертаються жінки та дівчата з проблемами стресу, спричиненого війною. Велика кількість відвідувачок — ВПОВнутрішньопереміщені особи. Також звертаються з проблемами тривожності, депресії, пошуку внутрішніх ресурсів та мотивації, каже психологиня Ірина Мороз.

"Консультація триває 50-60 хвилин. За цей час вони можуть користуватись шоломом на 10-15 хвилин, наприклад, або більше, якщо в цьому є потреба. Коли жінка одягає шолом, то вона бачить картинки й чує звуки, які допомагають їй заспокоїтись. Це може бути ліс, гори, річка, море і все тому подібне. Це спосіб відволіктися, розслабитись, заспокоїтись", — розповідає психологиня.

VR-шоломи створені для того, щоб людина могла тренувати навички mindfulness, релаксації та боротьби зі стресом, говорить Ірина Мороз.

"Mindfulness — це практика медитації, яка допомагає позбутися стресу, депресії, переживань. За допомогою цих шоломів, відвідувачки можуть розслабитись і відволіктись від того, що їх тривожить. З приводу вражень відвідувачок, то вони дуже зацікавлені в цьому і майже кожна хоче спробувати такий метод психотерапії на собі. Це цікаво, щось нове і незвичне", — каже психологиня Ірина.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок