"Я приїжджаю з бойового завдання і відволікаюсь цим". Історія військового Руслана Мокрицького з Хмельницького

"Я приїжджаю з бойового завдання і відволікаюсь цим". Історія військового Руслана Мокрицького з Хмельницького

"Я приїжджаю з бойового завдання і відволікаюсь цим". Історія військового Руслана Мокрицького з Хмельницького
Руслан Мокрицький розповів про службу в армії, серпень 2023. Фото: Суспільне Хмельницький. Фото: Суспільне Хмельницький

До початку російсько-української війни хмельничанин Руслан Мокрицький мав власний бізнес, однак у червні 2022 він прийняв рішення добровольцем вступити до лав ЗСУ. При виконанні бойового завдання на Луганщині в липні 2023 він отримав поранення. Зараз боєць проходить реабілітацію.

Військовослужбовець розповів Суспільному Хмельницький про будні на фронті та плани на майбутнє.

"Я завжди був заряджений на позитив. На фронті ніколи не думав про поранення, про свою смерть. Звичайно, були думки, але я не надавав їм великого значення",— каже чоловік.

До повномасштабного вторгнення Руслан мав мережу кав'ярень, але влітку минулого року він вступив до лав Збройних сил України. Там він служив у складі десантно-штурмових військ. На фронті у чоловіка з’явилося нове захоплення — почав куховарити і знімати це на відео.

"Я приїжджаю з бойового завдання і відволікаюсь цим. І не тільки я. Мої побратими дзвонять своїм жінкам або подружкам, щоб порадились, скільки додавати в страву олії, солі,"— зізнається Руслан.

Пережиті емоції в найгарячіших точках воїн записує і викладає у власному телеграм-каналі. В одній з історій Руслан описав російський штурм, в якому його побратим отримав кульове поранення.

"Товариш лежить, весь в крові, не може рухатися. А я намагаюсь жартувати, щоб він тільки залишався при тямі", — пригадує військовий.

В липні 2023 Руслан отримав поранення при виконанні бойового завдання на Луганщині. Тоді, пригадує боєць, разом із побратимами закривав тил від росіян.

"Я лежав, прижавши голову. Коли однією рукою тягнувся до вуха, осколок потрапив мені в руку. Тоді я не ще не бачив, що там. Думаю, все — нема руки. Але за кілька секунд подивився — все на місці", — розповідає військовий.

Після відновлення, каже Руслан Мокрицький, продовжить боротьбу аж до перемоги України.

"Я докладу максимальних зусиль, щоб наша перемога стала ближчою. Для мене це зараз — основне", — зізнається Руслан.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок