Дистанційне навчання та підготовка до опалювального сезону: як живе Очеретинська громада на Донеччині

Дистанційне навчання та підготовка до опалювального сезону: як живе Очеретинська громада на Донеччині

війна у Донецькій області
. Зруйнований будинок на Донеччині. Фото: AP/Девід Голдман

В Очеретинській громаді Донецької області залишаються 116 дітей. Російські військові постійно обстрілюють населені пункти громади з усього наявного озброєння, зокрема, з важкої артилерії та РСЗВ.

Про це розказав Суспільному Донбас голова Очеретинської селищної військово-цивільної адміністрації Микола Коваленко.

"З населених пунктів громади, які підпадають під обов'язкову евакуацію дітей вивезли всіх неповнолітніх. Тільки у Кераміку залишається одна дитина, батьки категорично відмовляться їхати, на них склали протокол правопорушення", — зазначив голова адміністрації.

Очеретине на карті
Очеретине - це приблизно 10 кілометрів від лінії фронту. Скрін з мапи проєкту DeepState

Микола Коваленко розповів, що у громаді дистанційно працюють дев'ять шкіл, там навчаються 1016 дітей, з них близько 100 першокласників.

Загалом, за даними очільника селищної адміністрації, у громаді проживають 2670 жителів.

"Від початку тижня, з 28 серпня, евакуювали чотири людини, щотижня їдуть дві-три людини з громади. Є тенденція повернення місцевих, 1 вересня повернулись п'ятеро людей, в ті населені пункти, які далі від бойових дій", — каже Коваленко.

Громада, за словами Коваленка, готується до опалювального сезону та працює з волонтерами щодо забезпечення жителів дровами та вугіллям.

"Вже підготували дві котельні індивідуального опалення. Поки не всі забезпечені вугіллям, ми працюємо над цим. Підготовленні пункти обігріву", — розказав начальник селищної військово-цивільної адміністрації.

За даними голови Очеретинської селищної військово-цивільної адміністрації Миколи Коваленка, Очеретинська громада охоплює 37 населених пунктів, дев'ять з них окуповані. Більш ніж половина громади знаходиться близько до лінії бойових дій.До початку повномасштабного російського вторгнення у громаді проживали 24 тисячі жителів.

Від початку тижня російська армія щоденно обстрілювала Новокалинове, Олександропіль, Невельське, Керамік. Желанне та Нетайлове двічі та один раз Новоселівку.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок