Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу
"Видихнула – йдемо далі". Марина Бех-Романчук прокоментувала вихід напряму у фінал ЧС у потрійному стрибку

"Видихнула – йдемо далі". Марина Бех-Романчук прокоментувала вихід напряму у фінал ЧС у потрійному стрибку

Ексклюзивно
"Видихнула – йдемо далі". Марина Бех-Романчук прокоментувала вихід напряму у фінал ЧС у потрійному стрибку
. Марина Бех-Романчук. Фото: AP Photos

Ексклюзивний коментар української легкоатлетки для Суспільне Спорт.

Українська стрибунка Марина Бех-Романчук подолала кваліфікацію у потрійному стрибку на чемпіонаті світу. Легкоатлетка у першій ж спробі виконала норматив (14.30 м) і вийшла до фіналу, показавши результат 14.55 метра, тоді як інша українка - Марія Сіней - завершила змагання в кваліфікації.

Виступи у потрійному стрибку Бех-Романчук проводила після неуспішної кваліфікації в іншому виді – стрибках у довжину. Там українська легкоатлетка здійснила три заступи, і попри спроби опротестувати один з них, закінчила змагання без результату.

Після успішної кваліфікації українська легкоатлетка дала ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, у якому оцінила свій результат. Спортсменка наголосила, що налаштовувала себе саме на виступ у потрійному стрибку, намагаючись більше ні про що не думати.

  • Про настрій на кваліфікацію

"Які думки були? Ніяких. Насправді дійсно намагалася не думати, просто виконувати свою роботу. Налаштовувалася, думала, як зробити так, щоб все було добре. Зробила кваліфікацію, видихнула - йдемо далі. Сьогодні був такий день, рухаємося у наступний".

  • Про різницю між виступами у стрибках у довжину та потрійному
"Чому з першого стрибка вдалося пройти кваліфікацію у потрійному стрибку? Це кардинально два різні види [стрибки у довжину та потрійний стрибок]: відрізняються розбіги - абсолютно все. Це абсолютно різні види, які між собою не пов'язані, у них різні відчуття. І на даному етапі у мене з цим, скажімо, краще, ніж у довжині. Бо у довжині я повністю втратила відчуття свого бігу, відштовхування - взагалі своєї роботи. У зв'язку з цим і є така помилка".
  • Про емоції після успішної кваліфікації

"Нічого не думала, хотіла вийти з сектора і все. Справа не у відпочинку: хотілося просто вийти [з сектора], видихнути і налаштовуватися на [фінал]".

  • Про розмову з українкою Марією Сіней перед кваліфікацією

"Не скажу, що давала якісь поради їй. Вона трішки хвилювалася, але це нормально, я теж, хоча я вже який раз на таких аренах. Але все одно: виходиш і серце колотиться страшно. Це нормальна реакція, але для неї перший досвід взагалі, і будемо вірити, що все буде добре. Кваліфікація – це добре, все нормально. Ніяких більше думок зайвих".

Фінал у жіночому потрійному стрибку відбудеться у п'ятницю, 25 серпня, о 20:38 за київським часом.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор чемпіонату світу-2023 з легкої атлетики в Україні. Дивіться прямі трансляції змагань на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, місцевих телеканалах Суспільного.

Марина Бех-Романчук: що відомо

  • Почала змагатися у потрійному стрибку на постійній основі з 2022 року, перед цим її основним видом були стрибки у довжину.
  • Марина Бех-Романчук лише вдруге змагається у потрійному стрибку на рівні чемпіонату світу з легкої атлетики. У 2022-му вона взагалі увійшла до топ-2 у кваліфікації, однак у фіналі посіла лише 11-е місце.
  • У 2022-му Бех-Романчук стала чемпіонкою Європи у потрійному стрибку з результатом 15.02 метра.
  • У 2023-му Бех-Романчук здобула три медалі етапів Діамантової ліги у потрійному стрибку. А також стала чемпіонкою Європейських ігор.
  • Після етапу Діамантової ліги у Стокгольмі Бех-Романчук припустила можливість "концентрації" уваги саме на виступах у потрійному стрибку.
На початок