У Миколаїв доставили реанімобіль для евакуації поранених

У Миколаїв доставили реанімобіль для евакуації поранених

У Миколаїв доставили реанімобіль для евакуації поранених
Реаномобіль, переданий Миколаєву, 22 серпня 2023 року. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

Капелани з Миколаєва 22 серпня разом з волонтерами зі Львівської області передали місту реанімобіль марки Mercedes для потреб Збройних Сил України.

Капелан Олег Щербаков розповів кореспондентам Суспільного, що реанімобіль розрахований на евакуацію двох важко поранених, на відміну від багатьох інших автомобілів для невідкладної допомоги.

Цей автомобіль для потреб Збройних сил України передали з Норвегії фондом "Ambulanse — og Nødhjelpsdonasjon Lindesnes", говорить його представник та пастор церкви "Добра Новина" Володимир Кузьмич. Оскільки у 90-х кілька років прожив в скандинавській країні, знає багатьох іноземців, охочих допомогти Україні, розповідає Володимир.

"У Норвегії використовувався на дальніх рейсах, по місцю він не їздив. Проїхав 600 тисяч кілометрів. Він переданий владою на нашу організацію. Але для того, щоб перевезти його, обслужити — це пожертви простих людей. Це вже сьомий автомобіль, який наш благодійний фонд передає Україні", — говорить представник благодійного фонду Володимир Кузьмич.

У Миколаїв доставили реаномобіль для евакуації поранених
Миколаївські лікарі отримали реанімобіль, 22 серпня 2023 року. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

За словами чоловіка, благодійний фонд допомагає Україні з 2017 року.

"Це не тільки швидкі. Це лікарняні ліжка, інвалідні візочки, ролятори, постіль. Ми почали співпрацю і просто допомагали нашим лікарням у Львівській області. Але у зв'язку з тим, що зараз тут більша потреба, ми вирішили передати допомогу в ці краї", — розповідає представник фонду.

У Миколаїв доставили реаномобіль для евакуації поранених
Апарат для кисневої підтримки поранених, 22 серпня 2023 року. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

Автівка 2018 року, оснащена всім необхідним для надання невідкладної медичної допомоги пораненим військовим, говорить капелан церкви "Новий Заповіт" Олег Щербаков.

"Там є спеціалізовані носилки, які дозволяють евакуювати людей. Там два лежачих місця. Це люди, які на носилках. Тобто їх можна комфортно довезти без яких-небудь потрясінь", — каже Олег Щербаков.

У Миколаїв доставили реаномобіль для евакуації поранених
Реаномобіль зсередини, 22 серпня 2023 року. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

З міркувань безпеки реанімобіль передавали на нейтральній локації.

"Усе необхідне для доукомплектації у нас є. Ми швидко його доукомплектуємо. Тут будуть стояти балони з киснем. Можна розмістити три балони для кисневої підтримки перевезених поранених та тяжкохворих. Тут є дефібрилятор у наявності", — розказує лікар-анестезіолог Руслан Рузяк.

За словами Руслана Рузяка, реанімобіль зможуть використовувати вже через 2-3 тижні після всіх процедур:

  • доукомплектації;
  • постановки на облік;
  • отримання номерів.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок