Миколаївські підприємці отримали ґранти на реалізацію бізнес-проєктів

Миколаївські підприємці отримали ґранти на реалізацію бізнес-проєктів

Миколаївські підприємці отримали ґранти на реалізацію бізнес-проєктів
Миколаївські підприємці, 21 серпня 2023 року. Фото: Володимир Степанов/Суспільне Миколаїв

У Миколаївському обласному центрі зайнятості 21 серпня вручили ґранти переможцям урядової програми #єробота. Схвалили 40 бізнес-проєктів.

Про це кореспондентам Суспільного розповів директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.

Більша частина схвалених комісією проєктів — це сфера послуг — 36 відсотків, і торгівля — 30 відсотків. Загальна кількість переможців – 40. Бізнесмени отримали майже дев’ять мільйонів гривень, говорить Дмитро Оборонько, що у 3,5 раза більше ніж у 2022 році.

"Ми вже маємо на сьогодні понад 80 новостворених робочих місць, а це нам надає також податки. Ми розуміємо, що місто Миколаїв і Миколаївська область стають набагато економічно стабільнішими та ефективнішими", — розказав директор Миколаївського обласного центру зайнятості.

Миколаївські підприємці отримали ґранти на реалізацію бізнес-проєктів
Підприємці під час отримання сертифікатів, 21 серпня 2023 року. Фото: Володимир Степанов/Суспільне Миколаїв

Марина Мала стала підприємицею вісім років тому. Має власний дитячий центр. Цьогоріч стала однією з переможниць програми #єробота. Отримала 250 тисяч гривень. Говорить, суми вистачило на розширення бізнесу.

"Так припало, що саме сьогодні (21 серпня — ред.) ми відкрили філіал нашого центру, на базі якого ми будемо реалізовувати свою давню мрію — відкрити садочок повного дня. Зараз він функціонує як мінісадочок і також там курси розвивальні, ранній розвиток дітей від рочка, підготовка до школи, англійська мова, курси, творчість, майстер-класи, малювання, карате", — розповідає Марина Мала.

За словами підприємиці, бізнес-план полягав саме у розширенні.

"Надання нових робочих місць, на закупівлю обладнання, дитячих ліжечок, матрациків і всього іншого, що потрібно для втілення цієї ідеї", — каже Марина Мала.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок