Відновлення пошкодженої Ізюмської лікарні. Скільки коштів потрібно на відбудову

Відновлення пошкодженої Ізюмської лікарні. Скільки коштів потрібно на відбудову

Відновлення пошкодженої Ізюмської лікарні. Скільки коштів потрібно на відбудову
. Ізюмська міська лікарня після російської окупації. Фото: Олег Синєгубов

Ескізний проєкт Центральної міської лікарні проходить експертизу, після його затвердження розпочнуть розробку проєктно-кошторисної документації. Медзаклад планують відбудувати у три черги, роботи розпочнуть у 2024 році.

Про це під час брифінгу розповів головний архітектор області Антон Коротовських.

"У першій черзі маємо відновити будівлю, яка була пошкоджена внаслідок авіабомбардування. На території лікарні розташоване старе поліклінічне відділення, яке перебуває в аварійному стані. Відповідно до висновку, воно не підлягає відновленню, його потрібно демонтувати. Замість нього спроєктували новий сучасний комплекс, де буде майданчик для гелікоптера", — повідомив Антон Коротовських.

Відновлення Ізюмської лікарні, пошкодженої ударами РФ. Скільки коштів потрібно на відбудову
Ізюмська міська лікарня після російської окупації. Фото: Олег Синєгубов

Загальна вартість будівництва складає 1 млрд 230 млн гривень, сказав Коротовських.

За даними директора обласного департаменту охорони здоров'я Максима Хаустова, лікарня розрахована на весь Ізюмський район.

"Збором коштів займається Фундація Олени Зеленської. Ескізний проєкт розробили за кошти обласного бюджету. Французькі партнери планують профінансувати будівництво та реконструкцію комплексу. Якщо фінансування буде без затримок, повністю відбудувати медзаклад можливо буде за три-п'ять років", — сказав Коротковських.

Крім того, проєкт передбачає облаштування бомбосховища за усіма необхідними вимогами, операційними, палатами, вентиляцією, очищенням повітря.

Що відомо про Ізюмську лікарню

Центральна лікарня Ізюма не припиняла роботи під час окупації міста, і після звільнення міста туди повернулися евакуйовані лікарі, розповів на брифінгу 22 вересня 2022 року заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок