До Ізюма повертаються лікарі — заступник міського голови

До Ізюма повертаються лікарі — заступник міського голови

До Ізюма повертаються лікарі — заступник міського голови
. facebook.com/volodymyr.matsokin

Центральна лікарня Ізюма не припиняла роботи під час окупації міста, і після звільнення міста туди повертаються евакуйовані лікарі.

Про це на брифінгу в медіацентрі "Україна" 22 вересня повідомив заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін.

"Вона не закривалася, працювала. Тут були і травматологи, і проводили хірургічне втручання, робили дослідження. Ми сьогодні висловлюємо велику вдячність нашим лікарям, але стан самої лікарні... Якщо це були хірургічні втручання, наші лікарі робили їх в підвалах, в темноті, підсвічуючи телефонами. Перше влучання у лікарні зруйнувало усі операційні, приміщення КТ. Центральний вхід розбитий, приміщення посічені. Тут були наші лікарі, але й були російські військові", — сказав Мацокін.

"У лікарні все пограбовано"

За його словами, окупанти розграбували медзаклад.

"Я обходив всі поверхи лікарні, наша центральна лікарня була відремонтована по програмі президента "Велике будівництво", залишалося тільки благоустрій провести, була поставлена техніка медична, новітня, все пограбоване. Те, що не змогли пограбувати, знищили, виймали звідси якісь цінні метали, трощили", — повідомив заступник мера.

Незважаючи на стан медзакладу, він продовжує надавати послуги.

"Лікарі повертаються в неймовірні умови, вимушені ночувати в лікарні, але вони сьогодні повертаються, і щодня їх стає все більше і більше, за що їм окрема подяка", — сказав заступник міського голови.

Що відомо

  • Після повномасштабного вторгнення в Україну російські окупанти масовано обстрілювали Ізюм з артилерії та авіації, допоки не захопили місто повністю у квітні. Під час контрнаступу у вересні 2022 року Збройні сили України звільнили місто від загарбників, за участі президента України Володимира Зеленського над містом підняли український прапор.
  • На кладовищі у лісі, де облаштували позиції російські війська, знайшли близько 450 могил часів окупації. Жителі Ізюма розповідають про зниклих безвісти, вбитих під обстрілами та закатованих людей.
  • Жертв російського вторгнення і Ізюмі може бути більше тисячі, кажуть у міськраді.
На початок