Підготовка до навчального року: у Києві передбачено понад пів мільярда грн на облаштування укриттів у закладах освіти

Підготовка до навчального року: у Києві передбачено понад пів мільярда грн на облаштування укриттів у закладах освіти

Підготовка до навчального року: у Києві передбачено понад пів мільярда грн на облаштування укриттів у закладах освіти
. Фото: Суспільне (ілюстративне)

У Києві одним із приорітетних завдань є відновлення офлайн-навчання в закладах середньої освіти. Наразі ведуться роботи з облаштування укриттів у 437 школах.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації із посиланням на заступника голови КМДА Валентина Мондриївського.

"Нам важливо відновити офлайн-навчання в київських школах, тому міська влада продовжує збільшувати кількість укриттів, аби уберегти дітей та вчителів. На створення безпечного освітнього простору відповідно до міської програми "Безпечне освітнє середовище" виділено понад пів мільярда гривень",— каже Мондриївський.

За його словами, додатково передбачені 116 млн грн на капітальні ремонти укриттів у закладах загальної середньої освіти. А саме: за рахунок державної субвенції — 81 млн грн та місцевого бюджету — 35 млн грн. У підсумку в найпростіших укриттях шкіл покращать умови перебування учасників освітнього процесу, а також збільшать кількість місць.

Що відомо про перевірки об'єктів цивільного захисту у Києві та області

Уночі 1 червня Росія завдала ракетного удару по Києву. Внаслідок цього у Деснянському районі столиці загинули три людини: 9-річна дівчинка, її 34-річна мама і 33-річна жінка. Чоловік однієї з загиблих та жителі району стверджують, що укриття, де хотіли сховатися від обстрілу люди, було зачинене.

За дорученням Президента Володимира Зеленського 3-го червня стартувала комісія щодо перевірки укриттів у столиці. Вона оцінювала доступність та базові параметри.

Спеціальна комісія щодо перевірки стану і доступності укриттів Києва 10 червня закінчила перевірку всіх 4655 сховищ. За підрахунками, 15% укриттів придатні без зауважень, повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Мапа укриттів є в додатку "Київ Цифровий". Розробники додали нову функцію: у застосунку можна поскаржитись не лише на недоступні укриття, а й на їх незадовільний стан.

У Київській міській прокуратурі повідомили, що правоохоронці розслідують можливе розкрадання грошей, які були виділені на ремонт укриттів у столиці.

За клопотанням Шевченківської окружної прокуратури Києва суд зобов'язав балансоутримувача привести у належний стан укриття для містян. Сховище в аварійному стані й непридатне для використання.

Подільська окружна прокуратура Києва через суд зобов'язала балансоутримувача привести у належний стан сховище для жителів столиці. Захисна споруда цивільного захисту, площею 420 кв.м, може розмістити 450 людей.

На початок