Укриття у Києві: розслідують розкрадання коштів під час ремонту сховищ

Укриття у Києві: розслідують розкрадання коштів під час ремонту сховищ

Укриття у Києві: розслідують розкрадання коштів під час ремонту сховищ
. Фото: Київська міська прокуратура

Правоохоронці розслідують можливе розкрадання грошей, які були виділені на ремонт укриттів у столиці.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

У межах слідства зібрані докази, які підтверджують змову із переможцями тендерів для привласнення бюджетних коштів.

Зокрема, в одному із укриттів Святошинського району експерти зафіксували неякісний ремонт, під час якого використали легкозаймисті матеріали. Вартість виконаних робіт завищена на понад мільйон гривень.

Правоохоронці продовжують перевіряти укриття та споруди цивільного захисту у столиці у межах досудового розслідування (ст. 191Стаття 191. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, ст. 366Стаття 366. Службове підроблення Кримінального кодексу).

У 2022-2023 роках з міського бюджету Києва на облаштування сховищ виділяли 1,2 млрд гривень.

Що відомо про проблеми з доступом укриттів у столиці

Уночі 1 червня Росія завдала ракетного удару по Києву. Внаслідок цього у Деснянському районі столиці загинули три людини: 9-річна дівчинка, її 34-річна мама і 33-річна жінка. Чоловік однієї з загиблих та жителі району стверджують, що укриття, де хотіли сховатися від обстрілу люди, було зачинене.

Мер Києва Віталій Кличко ініціював тимчасове відсторонення від виконання обов'язків посадовців Деснянського району через загибель людей унаслідок атаки РФ уночі 1 червня. Мова про голову Деснянської райдержадміністрації Дмитра Ратнікова і керівника медзакладу, де надійшли скарги на роботу укриття.

Правоохоронці затримали трьох посадовців та охоронця медзакладу у справі про закрите укриття у Києві.

На базі Департаменту муніципальної безпеки КМДА сформують 10 мобільних груп за участі громадських активістів, які перевірятимуть стан укриттів і цілодобовий безперешкодний доступ до них населення.

На початок