Кількість безробітних на Полтавщині знизилась майже вдвічі: чим зумовлено

Кількість безробітних на Полтавщині знизилась майже вдвічі: чим зумовлено

Шукати роботу в Полтаві
. Суспільне Полтава

На Полтавщині від початку року на облік по безробіттю до обласного центру зайнятості стали понад 23 тисячі людей. Це приблизно у половину менше, ніж за такий же період 2022-го року, повідомила Суспільному директорка закладу Катерина Клавдієва. За її словами, нині найчастіше роботу шукають жінки.

Скільки на Полтавщині безробітних

Щодня у регіоні на обліку по безробіттю перебувають до 6 тисяч людей. Загалом від початку року із запитом на пошук роботи до обласного центру зайнятості звернулися 23,5 тисячі людей. Тоді як 2022-го на обліку перебували у половину більше – 45 тисяч. Зменшення зумовлене впровадженням навчальних програм для безробітних та програм підтримки підприємств, які працевлаштують людей з незахищених категорій населення.

Кількість безробітних на Полтавщині знизилась майже вдвічі
Кількість людей, які на обліку по безробіттю. Кількість людей, які перебували на обліку по безробіттю

Нині роботу здебільшого шукають жінки, каже директорка обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

"Вік безробітних трішки став старшим, так. Але роботу шукають від молодих жінок до осіб передпенсійного віку. Передпенсійний вік – це ось-ось буде 60. Є частина людей, які в 60 років не мають страхового стажу, і вони продовжують звертатись до нас", — каже директорка Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

Чому безробіття на Полтавщині знижується: які причини
Причини зменшення безробіття на Полтавщині. Суспільне Полтава

"Особа реєструється, ми її беремо на облік, вона проходить профілювання. По профілюванню ми визначаємо її зацікавленість в роботі, яку саме роботу вона планує чи хоче. І ми вже потім її заносимо до нашої бази і за її побажаннями підтягуються також професії", — каже кар’єрна радниця Полтавського обласного центру зайнятості Ірина Сороченко.

Як довго можна шукати роботу

За словами Ірини Сороченко, процес пошуку вакансій може тривати від одного місяця до року.

Галузі, де найбільше працевлаштованих людей на Полтавщині
Галузі, де найбільше працевлаштованих людей в області. Суспільне Полтава

Цьогоріч найбільше людей працевлаштували у галузях переробної промисловості, сільського господарства, торгівлі, охорони здоров’я, держуправління й оборони, розповіла директорка обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок