Ваучери на безплатне підвищення кваліфікації та навчання: скільки видали на Полтавщині

Ваучери на безплатне підвищення кваліфікації та навчання: скільки видали на Полтавщині

Ваучери на безплатне підвищення кваліфікації та навчання: скільки видали на Полтавщині
. фото: Суспільне Полтава

Полтавщина лідурує серед областей України за виданими ваучерами на безплатне підвищення кваліфікації та продовження навчання. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Згідно з повідомленням, із початку року обласна служба зайнятості видала 344 такі ваучери. За ними можна пройти додаткове навчання, оплачуване державою, і освоїти новий фах чи підвищити кваліфікацію.

Жителі області проходять перепідготовку в галузях медицини та сільгоспвиробництва. На оплату їх навчання залучили близько 1,8 млн грн.

Крім того, нині підбирають в області претендентів для отримання другої вищої освіти за цими напрямами.

Що відомо

  • Для реалізації програми на Полтавщині із держбюджету спрямували 11 мільйонів гривень. Отримати ваучер людина може у центрі зайнятості, розповідала раніше Суспільному директорка обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.
  • Отримати ваучер можуть окремі категорії людей: особи, які працюють або не працюють, але не мають статусу безробітного, люди старше 45 років, які мають 15 років страхового стажу. Крім того, це можуть бути звільнені з армії, поліції, СБУ, прокуратури та інших правоохоронних органів без права на пенсію за скороченням штату або чисельності. Також отримали ваучер можутьучасники АТО, бійці, які повернулися із війни, та внутрішньо переміщені особи без вимоги стажу роботи.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram| Viber | Instagram| Twitter | YouTube | Facebook

На початок