Два лікарі-хірурги із Запорізької області стали лауреатами "Ордена Святого Пантелеймона"

Два лікарі-хірурги із Запорізької області стали лауреатами "Ордена Святого Пантелеймона"

Орден Святого Пантелеймона отримав лікар-хірург з Оріхова Ігор Бєлкін: що відомо
Нагородження лікаря-хірурга з Оріхова Ігоря Бєлкіна. Фото: Facebook/Igor Belkin

У Києві відбулася щорічна церемонія нагородження найкращих цивільних та військових медиків України "Медичний Оскар". Відзнаку отримали одразу два лікарі із Запорізької області – завідувач хірургічного відділення Оріхівської центральної районної лікарні Ігор Бєлкін, а також провідний хірург Запорізького військового госпіталю Юрій Міхєєв.

Про це повідомили на офіційній сторінці у Facebook "Орден Святого Пантелеймона. Честь медичної професії".

Хірург із Запорізької області Ігор Бєлкін вже півтора року рятує поранених військових та місцевих мешканців. На церемонії лікаря відзначили за професіоналізм та милосердя "Орденом Святого Пантелеймона" та "Медаллю Святого Пантелеймона".

"Для мене велика честь отримати Орден Святого Пантелеймона, адже ця нагорода, окрім професійних і медичних здобутків, відзначає ще й духовний та гуманістичний аспект. Коли отримуєш таку відзнаку, розумієш, що робиш в житті правильні речі та проживаєш його недарма! А це надихає, мотивує і підтримує, особливо в умовах, коли тебе щоденно оточують вибухи, біль, кров, каліцтва, страждання та смерть", — прокоментував лауреат медичного "Оскара" Ігор Бєлкін.

Раніше Суспільне повідомляло, що Ігор до повномасштабної війни працював завідувачем загальнохірургічного відділення Оріхівської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування. Згодом приєднався до військових хірургів у стабілізаційному пункті поблизу передової.

В номінації "Кращий військовий лікар" нагороду отримав Юрій Міхеєв. Провідний хірург Запорізького військового госпіталю Юрій Міхеєв працює за фахом 20 років. Проте після мобілізації у якості військового хірурга — розпочав нову сторінку свого життя. 27 березня 2023 року Юрій Міхєєв особисто отримав нагороду від Володимира Зеленського. Наразі хірург очолює хірургічне відділення у військовому шпиталі.

Два лікарі-хірурги із Запорізької області стали лауреатами "Ордена Святого Пантелеймона"
Нагородження провідного хірурга Запорізького військового госпіталю Юрія Міхеєва. Фото: Скріншот з відео на офіційній сторінці Орден Святого Пантелеймона. Честь медичної професії.

"Проводить надскладні втручання при поранені кінцівок, грудної порожнини, а також проводить нейрохірургічні втручання", – зазначили під час церемонії нагородження.

Що відомо про орден Святого Пантелеймона

"Орден Святого Пантелеймона" — найвища громадська відзнака професійно-фахового спрямування, якою нагороджують за значні результати в галузі охорони здоров’я, у духовному й фізичному розвитку українського суспільства. Її заснували у 2009 році та щорічно вручають 9 серпня у День святого великомученика та цілителя Пантелеймона.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок