"Всі поранені у Дніпрі живі". Який стан хлопчика, травмованого через обстріл Покровська 7 серпня

"Всі поранені у Дніпрі живі". Який стан хлопчика, травмованого через обстріл Покровська 7 серпня

Ексклюзивно
"Всі поранені у Дніпрі живі". Який стан хлопчика, травмованого через обстріл Покровська 7 серпня
. Пошкоджена квартира через обстріл Покровська 7 серпня. Фото: Суспільне Донбас

Стан 11-річного хлопчика, який отримав поранення через ракетний обстріл російських військових 7 серпня у Покровську та був госпіталізований до Дніпра, лікарі оцінюють як стабільний.

Про це Суспільному Донбас повідомив начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк зранку 9 серпня.

"Все добре. Все стабільно", — уточнив Добряк.

Вчора, 8 серпня, президент Зеленський повідомив, що один хлопчик з двох дітей, які постраждали під час ракетної атаки, у тяжкому стані. Також, за словами президента, кількість загиблих від обстрілу збільшилась до дев'яти людей.

"Їхні тіла окремо привезли у морг. Це цивільні люди", — розказав начальник МВА.

Всього від ракетного обстрілу загинули дев'ятеро людей, поранені — 88. За його словами, із загальної кількості поранених, станом на ранок 9 серпня, 25 людей перебувають на стаціонарі у Покровській лікарні. Вони не важкопоранені, зазначив Сергій Добряк.

"Всі поранені у нас живі. Дев'ять людей, серед них одна дитина, яких відвезли у Дніпро, всі живі", — розповів очільник Покровської громади.

Що відомо про обстріли Покровська та розбір завалів багатоквартирного будинку

У Покровську на Донеччині рятувальники завершили аварійно рятувальні роботи, а розбирати завали багатоквартирного будинку, який армія РФ обстріляла 7 серпня, будуть ще добу. Попередньо, загинули дев'ятеро людей, а 88 отримали травми та поранення, розповів Суспільному начальник МВА Сергій Добряк. Більшість поранених внаслідок подвійного ракетного удару по Покровську були на вулиці. Дві ракети поцілили у центральний район.

Серед поранених — 29 працівників поліції, 7 рятувальників та 2 дітей. За попередніми висновками, повідомили у прокуратурі, російські військові атакували місто ракетами "Іскандер".

У Покровську під час ракетного обстрілу РФ загинув боєць з Івано-Франківщини Ігор Суботяк та заступник начальника ДСНС Донеччини Андрій Омельченко.

За даними ДСНС, з місця розбору завалів вивезли 122 тонни будівельного сміття.

Жителям будинку у Покровську, куди поцілила перша ракета, надали прихисток у міському шелтері. Власники квартир, які пошкоджені або зруйновані отримають компенсації, а родинам загиблих виплатять по 100 тисяч гривень.

8 серпня у Покровську оголосили Днем жалоби за загиблими.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок