"Різниця у 40 хвилин — їхня військова практика". Що відомо про жертви, руйнування і допомогу постраждалим у Покровську

"Різниця у 40 хвилин — їхня військова практика". Що відомо про жертви, руйнування і допомогу постраждалим у Покровську

Доповнено
"Різниця у 40 хвилин — їхня військова практика". Що відомо про жертви, руйнування і допомогу постраждалим у Покровську
. Фото: МВС/Facebook

Жителям будинку у Покровську, куди поцілила перша ракета, надали прихисток у міському шелтері, розказав Суспільному Донбас начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк. За його словами, власники квартир, які пошкоджені або зруйновані отримають компенсації, а родинам загиблих виплатять по 100 тисяч гривень.

Більшість поранених внаслідок подвійного ракетного удару по Покровську були на вулиці, розповів Сергій Добряк про ракетну атаку по місту 7 серпня.

Дві ракети поцілили у центральний район.

"Перша ракета прилетіла в 19:15, друга ракета прилетіла, майже за 40 хвилин, - це їх стандартна ситуація військова - в 19:52. Це стандартний дім на 60 квартир. У нас постраждалі, поранені із травмами різного ступеню тяжкості. Є і важкі, яких до Дніпра відправили, є і амбулаторно, є і легкі. Але, на жаль, 7 людей ми втратили в цій безумовно кривавій війні від російських окупантів", - сказав Добряк.

Як повідомив у телемарафоні "Єдині новини" очільник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, поранені або травмовані 88 людей. Серед них двоє дітей 2006 і 2012 року народження, 31 поліцейський, 7 працівників ДСНС та 4 військових.

За його даними, один поліцейський та двоє працівників ДСНС перебувають у важкому стані у лікарні, а медики борються за їхнє життя.

Поранений під час ракетного удару по Покровську, 7 серпня
Фото: Getty Images

Семеро людей загинули: п'ятеро цивільних, рятувальник та військовий.

Що відомо про руйнування у Покровську

За словами Добряка, в будинку, куди поцілила перша ракета, жили майже 200 людей. Всім надали прихисток міському шелтері.

"Загиблим виплачуємо по 100 тисяч. Квартири, які зруйновані отримають по 80 тисяч. Пошкоджені — через єВідновлення", — додав начальник МВА.

За його словами, готель, який був пошкоджений, другим ракетним ударом не працював.

"Місяць вже не працює готель. Через небезпеку його і закрили. Там зупинялись цивільні люди, журналісти, гуманітарна місія зупинялась", — розказав Добряк.

Обсяги руйнувань у місті наразі встановлюють. За словами Добряка, в п’ятиповерхівці пошкоджені вікна, балкони двері: всі 60 квартир мають руйнування.

"Ви розумієте, що великий радіус розльоту, тому ще підраховуємо. Бо після "крайнього" прильоту було 160 пошкоджених домівок. Я впевнений: зараз ми підрахуємо — буде більше", — вважає начальник міської військової адміністрації.

За даними обласної військової адміністрації, пошкоджені дванадцять багатоповерхівок, готель, будівлі прокуратури та пенсійного фонду, аптеки, магазини, кафе та автівки.

Як розповів, начальник управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту Донецької обласної прокуратури Сергій Книш, ймовірно військові РФ вдарили по місту "Іскандерами".

"З місця події вилучені уламки від ракети, за цими уламками буде проведена відповідна експертиза та встановлений тип зброї. Попередньо, ми можемо сказати, що це можливо ракета "Іскандер". Проводиться комплекс необхідних заходів з метою встановлення такої особи. Але наразі підозрюваних саме за цим фактом немає", — розповів він.

Допомога на місці ракетного удару у Покровську

На місці ракетного удару від ранку жителям пошкоджених квартир допомагають гуманітарні організації та місцева влада.

Видають плівку та плити, аби закрити пошкоджені вікна.

Допомога із ремонтом на місці ракетного обстрілу Покровська
Фото: Суспільне Донбас

"На місці руйнувань працює 10 бригади по 4 особи, які допомагають забивати вікна у квартирах та під'їздах, повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

"Громадяни мають змогу отримати набори, які містять найнеобхідніші матеріали для екстреного ремонту будівель, а саме: 500 одиниць OSB, плівки, дошки, рейки, саморізи тощо", - розказав начальник житлово-комунального відділу Дмитро Візенков.

Будматеріали для зруйнованого ракетою будинку
Фото: Суспільне Донбас

Також на місці прийом організували фахівці управління соцзахисту населення: розповідають людям про виплати та порядок оформлення, необхідні документи.

“Розповідаємо які документи треба зібрати та як зареєструвати зруйноване житло через додаток “Дія”. Також фахівці приймають заяви наші міжнародні організації, які надають допомогу”, — розповіла заступниця начальника УСЗН Белкіна Тетяна.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок