Ветеран "Азову" пройшов пішки з Києва до Львова, щоб зібрати гроші на протези пораненим

Ветеран "Азову" пройшов пішки з Києва до Львова, щоб зібрати гроші на протези пораненим

Ветеран "Азову" пройшов пішки з Києва до Львова, щоб зібрати гроші на протези пораненим
Петро Скрипка фінішував у Львові. Суспільне Львів

У Львові закінчив свій 21-денний піший похід ветеран "Азову" Петро Скрипка. Після лікування у госпіталі чоловік вирішив пройти з Києва до Львова, щоб зібрати гроші на протезування поранених бійців та дітей. Майже увесь шлях показував онлайн – у соцмережі. Як це було та скільки грошей боєць зібрав на благодійність, дізнавалося Суспільне.

Петро Скрипка стартував зі столиці 12 липня. Його шлях пролягав через Житомирщину, Рівне і далі — до Львова. Щодня він проходив мінімум 25 кілометрів. Загалом подолав 540 км.

"Зустрічали дуже гарно. Особливо вчора Запитів просто вразив усіх, скільки вийшло дітей з прапорами! Це було неймовірно! Українці показали, наскільки вони єдина нація, наскільки вони сильні, наскільки можуть підтримати, згуртуватися в будь-якій ситуації", — каже ініціатор пішого марафону.

Петро Скрипка на шляху до Житомира
Петро Скрипка на шляху до Житомира. Tiktok/marafondobra911

У "Марафону добра", як назвав його Петро у соцмережі, була благодійна мета – він збирав гроші для дітей та військових на біонічні протези. Всього, розповідає, зібрав понад півмільйона гривень.

"525 тисяч плюс. Кінцевої суми поки ще не знаю.Найбільша сума, якщо брати на дорозі, то 100 доларів давали, а на картку — від військового 5 тисяч гривень", — розповідає Петро Скрипка.

Петро Скрипка у Львові
Петро Скрипка у Львові. Суспільне Львів

По дорозі він спілкувався з людьми, прихильники та глядачі підтримували та зустрічали його під час зупинок.

"Хороший чоловік, який організував такий похід, то треба мати силу духу щоб це все пройти. Особисто слідкував, вчора зустрічали його по київській трасі, в селищі Банюнин. І сьогодні зустріли його у Львові", — каже місцевий мешканець Мар'ян Антонишин.

"Це дуже гарна ініціатива. Це в першу чергу показує молоді, молодим людям, яку потрібно мати силу духу, силу волі", — додає львів'янка Каріна Петрів.

Петро Скрипка фотографується із львів'янами
Петро Скрипка фотографується із львів'янами. Суспільне Львів

У Львові, каже Петро, відпочиватиме і планує продовжити благодійний марафон. Наступного разу стартуватиме саме зі Львова. Після відпочинку та планування маршруту вирушатиме до сусідньої Польщі — має на меті пішки дійти до Варшави.

На початок