Ірина Цілик стала амбасадоркою Українського ветеранського фонду

Ірина Цілик стала амбасадоркою Українського ветеранського фонду

Ірина Цілик стала амбасадоркою Українського ветеранського фонду
Ірина Цілик. Ірина Цілик/Facebook

Українська режисерка Ірина Цілик долучилася до спільноти амбасадорів Українського ветеранського фонду. Про це вона розповіла 19 липня на своїй сторінці у Facebook.

"Як дружина ветерана війни, як подруга та знайома багатьох ветеранів і ветеранок, я знаю, що існує чимало різних форм підтримки цих людей. Намагаюся використовувати ті варіанти, які мені доступні, а також планую у власний спосіб ще більше підсвічувати проблеми", — написала вона.

ірина цілик
Фото: Український ветеранський фонд/Facebook

На сайті фонду зазначено, що амбасадори — це люди, які несуть надважливу місію: допомагають чути ветеранів, чути про їхні потреби, "чути голос тих, хто, не покладаючи сил, виборює Україні та всьому демократичному світові Перемогу над мороком і злом".

Головне завдання амбасадорів — говорити про ветеранів та їхні потреби на всіх платформах, широким аудиторіям, тим самим транслюючи суспільству повагу до захисників та захисниць.

Серед амбасадорів фонду:

  • Дмитро Дубровський, співзасновник та CEO компанії Uklon;
  • Роберт Мюрет, американський ветеран;
  • Сергій Танчинець, фронтмен гурту "БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ".

Що відомо про Ірину Цілик

Ірина Цілик — українська кінорежисерка, письменниця, авторка поетичних і прозових творів, членкиня "Українського ПЕН".

Вона — лауреатка американського кінофестивалю Sundance за найкращу режисерську роботу в категорії світового документального кіно за стрічку "Земля блакитна, ніби апельсин". А у 2023 році мисткиня отримала за фільм Шевченківську премію.

У 2020 році Цілик вручили Премію імені Фелікса Соболєва "за значний внесок у розвиток наукового та документального кіно, вагомі досягнення в неігровому кіно". А у 2021 році режисерка стала переможницею премії Women in Arts у категорії "кіно".

У листопаді 2020 року Ірині Цілик надали звання заслуженої діячки мистецтв України, але режисерка відмовилася від нього.

Також Ірина Цілик стала першою жінкою, яка написала текст для радіодиктанту за 22 роки його існування

Одружена з письменником Артемом Чехом (Чередником), який нині на фронті.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок