"Не міг поворухнутися": як після нічної атаки по Одесі діставали з-під ракети пораненого та в якому він стані

"Не міг поворухнутися": як після нічної атаки по Одесі діставали з-під ракети пораненого та в якому він стані

Ексклюзивно
"Не міг поворухнутися": як після нічної атаки по Одесі діставали з-під ракети пораненого та в якому він стані
Наслідки удару по будинку Валентини та Миколи, Одеса, 18 липня. Фото: Суспільне Одеса

Внаслідок нічної атаки по Одесі 18 липня множинні поранення отримав 74-річний Микола. Про те, як діставали чоловіка з піл уламків та як він наразі почувається дізнавалася кореспондентка Суспільного.

Дружина пораненого Валентина
Дружина пораненого Валентина. Фото: Суспільне Одеса

Дружина пораненого Валентина розповіла, що тривогу не чула, однак почула гул та вибух. Уламок ракети впав через дах будинку.

"Чоловік лежав спокійно і все, о четвертій годині "грохнуло" і накрила його ракета, прямо величезна ракета накрила його. Він не міг поворухнутися, нічого. ... Уявляєте? Через дах воно на нього, така "махина" важка, я не могла її з місця зсунути", — розповіла Валентина.

Сусід Валентини та Миколи Іван
Сусід Валентини та Миколи Іван. Фото: Суспільне Одеса

Через падіння уламків ракети у стелі приміщення утворилася діра. Сусід Валентини та Миколи Іван розповів, що прибіг допомагати, коли почув крик:

"Тітка Валя почала кричати "Допоможіть", ну я взяв ключі, вискочив і побіг туди. Забіг, а там, виходить, під уламками дядько Микола лежить, а зверху нього ця ракета, залишки її. Я, коли взяв її в руки, вона ще гаряча була, я ще замастився в мазуту цю. Люди прийшли, ми цю ракету якось самі своїми силами посунули".

Наслідки падіння уламків ракети
Наслідки падіння уламків ракети. Фото: Суспільне Одеса

74-річний мешканець будинку Микола наразі перебуває у лікарні. Про його стан розповів заступник медичного директора одеської лікарні Дмитро Сидоренко:

"Є перелом ребер, перелом лопатки, є пошкодження ока та забої м'яких тканин. ... Йому надана медична допомога згідно зі встановленим діагнозом. Його стан розцінюється як стан середньої тяжкості. ... Після взяття додаткових аналізів та консультацій, будемо готувати хворого на виписку".

Що відомо про нічну атаку по Одесі

  • Вночі Одесу атакували шістьма ракетами "Калібр" з Чорного моря, всі їх збила ППО. Також над Одещиною на підльоті з моря збили 21 безпілотник Shahed-136.
  • Внаслідок атаки множинні поранення отримав 74-річний чоловік, його забрали до лікарні. Пошкоджені об’єкти портової інфраструктури та кілька приватних домоволодінь.
  • Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо масованої атаки дронами та ракетами по Одесі. Розслідуватимуть порушення законів та звичаїв війни.
  • Нічна атака по Одесі не вплине критично на роботу порту, повідомила начальниця пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок