Гуменюк розповіла, чи вплине на роботу одеського порту нічна атака

Гуменюк розповіла, чи вплине на роботу одеського порту нічна атака

Нічна атака безпілотників та ракет по Одесі не вплине критично на роботу порту. Про це в ефірі "Суспільне Спротив" повідомила начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк.

"Об'єкти портової інфраструктури зазнали пошкоджень унаслідок бойової роботи й вибухової хвилі під час збиття ракет і "шахедів", тому ушкодження, в принципі, досить символічні, це більше стосується скла. Але, все ж таки, на роботу порту це критично не впливає, порт працює повноцінно", — пояснила Наталя Гуменюк.

Також за словами Наталі Гуменюк, російська армія вночі використала спочатку безпілотник, а потім ракети аби заплутати українську ППО.

ДОПОВНЕНО. Також Наталя Гуменюк під час брифінгу в Ukraine Media Center Odesa розповіла, що відео начебто удару по одеському порту вночі, яке розповсюджували російські та пропагандистські телеграм-канали, насправді є відео роботи ППО:

"Я думаю, що дуже скоро ми дізнаємося, що за "герої" були причетні до цього інциденту. Сам факт того, що висвітили спалах, це не говорить про влучання. Так само виглядають і наслідки бойової роботи. Коли відбувається збиття ракети ракетою така сама ситуація серед ночі може бути висвітлена. Це, очевидно, висвітлили момент збиття".

Що відомо про нічну атаку по Одесі

  • Вночі Одесу атакували шістьма ракетами "Калібр" з Чорного моря, всі їх збила ППО. Також над Одещиною на підльоті з моря збили 21 безпілотник Shahed-136.
  • Внаслідок атаки множинні поранення отримав 74-річний чоловік, його забрали до лікарні. Пошкоджені об’єкти портової інфраструктури та кілька приватних домоволодінь.
  • Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо масованої атаки дронами та ракетами по Одесі. Розслідуватимуть порушення законів та звичаїв війни.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок