"Встановила рекорд". Іванофранківка Діана Зазубик утретє перемогла у двох міжнародних олімпіадах

"Встановила рекорд". Іванофранківка Діана Зазубик утретє перемогла у двох міжнародних олімпіадах

"Встановила рекорд". Іванофранківка Діана Зазубик утретє перемогла у двох міжнародних олімпіадах
. Фото: Facebook/Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради

Учениця ліцею № 5 Івано-Франківської міської ради Діана Зазубик утретє перемогла в міжнародних учнівських олімпіадах з фізики та астрономії. 17 липня на урочистому закритті олімпіади нагороду дівчині вручив нобелівський лауреат Амано Хіросі, повідомляють на Facebook-сторінці департаменту освіти та науки.

"На 53 Міжнародній олімпіаді з фізики в японському місті Токіо, що відбувалася з 10 до 17 липня 2023 року, Діана, після тогорічної "бронзи", здобула срібну медаль. Це — найкращий результат серед учасників з України та є абсолютним рекордом в освіті Прикарпаття", — йдеться у дописі.

Наразі дівчина готується до Міжнародної олімпіади з астрономії та астрофізики, яка відбудеться 10-20 серпня 2023 року в Польщі.

Що відомо про іванофранківку Діану Зазубик

У серпні 2022 року іванофранківка Діана Зазубик здобула "срібло" на Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики в Грузії.

У листопаді 2022 року Діана Зазубик отримала відзнаку за дослідження впливу технології синтезу полікристалічного PbTe, який отримують методом холодного пресування порошку на його термоелектричні властивості.

Цього ж року дівчина виборола "бронзу" й на Міжнародній олімпіаді з фізики. Підготовка до обидвох олімпіад тривала із 7 класу. Готуючись до змагань, Діана розв’язала всі задачі з фізики, які отримували учасники міжнародної олімпіади за понад 50 років, а також задачі з астрономії та астрофізики за 15 років.

На початку 2023 року Діана Зазубик стала переможницею з чотирьох предметів в обласному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад, що відбувся в Івано-Франківську.

У квітні 2023 року дівчина посіла перше місце на Всеукраїнській олімпіаді з фізики. Цього ж місяця Діана Зазубик виборола перше місце на XVII Всеукраїнській студентській олімпіаді з астрономії та астрофізики, яка відбувалася в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок