У миколаївському музеї оновили парк поїздів. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

У миколаївському музеї оновили парк поїздів. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

У миколаївському музеї оновили парк поїздів. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ
. Суспільне Миколаїв

У Миколаївському обласному краєзнавчому музеї до дня народження макета "Місто мрії" автори запустити нові моделі потягів та встановили нові фігурки "жителів".

Майже 40 років збирали колекції потягів та все, що з ними пов’язане, товариші Андрій Шинкаренко, Олексій Фісенко та Анатолій Смишляєв. Три роки тому об’єднали їх в один макет – "Місто мрії".

"Сьогодні (першого серпня – ред.) на честь триріччя макету Dream City у нас парад тепловозів М-62, тому що з цього тепловозу починався рух на нашому макеті три роки тому. Із різних країн світу тепловози представлені на нашому макеті, їх десяток. Це унікальне явище для всього модельного світу України, тому що таку колекцію тепловозів зібрати, я думаю, навряд чи кому вдасться", – розповів співавтор макету Dream City Андрій Шинкаренко.

Подробиці в репортажі кореспондентів Суспільного

Авторка: Ніна Булах, оператор: Василь Філімон.

Анатолій Смишляєв розповідає про новостворений вагон з фігурками людей:

"Це саморобна модель, спочатку люди у вагоні були просто білі, згодом їх пофарбували. Роботи тут дуже багато, відразу кажу – це все вручну розфарбовувалося".

У миколаївському музеї оновили парк поїздів
Суспільне Миколаїв

Крім параду потягів, глядачам показали космічний корабель.

"До речі, в 1986 році, коли відкрився "Дитячий світ" на Соборній, руками наших хлопців із трансформаторного заводу була зроблена така розкішна летюча тарілка посеред зали. Ця тарілка опускалася зверху, відчинялася, там стояли лялькові герої, співали пісні, гралися. Потім ця іграшка зникла і ось зараз повернулася до нас на Maket", – розповів співавтор макету Dream City Андрій Шинкаренко.

У миколаївському музеї оновили парк поїздів
Суспільне Миколаїв

Читайте також: Більше 17 тисяч людей відвідали експозицію "Місто мрії" за три роки її існування в Миколаєві

У місті мрії можна побачити і знакові для Миколаєва об'єкти: водонапірну вежу і телевежу. Остання, до речі, найвищий об'єкт в Dream City, як і в місті Миколаєві. А діючий макет залізниці наразі найбільший в Україні.

Відео повністю:

На початок