"Ніяк не погоджувалася". Вінус Вільямс відмовилася потиснути руку судді після матчу зі Світоліною: що сталося

"Ніяк не погоджувалася". Вінус Вільямс відмовилася потиснути руку судді після матчу зі Світоліною: що сталося

"Ніяк не погоджувалася". Вінус Вільямс відмовилася потиснути руку судді після матчу зі Світоліною: що сталося
. Вінус Вільямс. Фото: Jimmie48

Реакція американки на епізод в останньому розіграші матчу.

Вінус Вільямс закінчила виступи на своєму 24-му розіграші Вімблдона після першого раунду. На старті турніру американка поступилася Еліні Світоліній за підсумками двох сетів — 4:6, 3:6.

43-річна Вільямс вела з брейком після двох стартових геймів, але зазнала падіння й догравала матч з пошкодженою ногою. Світоліна вийшла на матчбол на подачі суперниці за рахунку 5:3 в другому сеті.

Останній розіграш у матчі протривав усього два удари: Еліна відбила м'яч на задню лінію після подачі американки, яка не повернула його на половину Світоліної. Спершу суддя зафіксував аут на користь Вільямс — матч ймовірно перетнув лінію після удару українки.

Челлендж Світоліної продемонстрував, що та насправді поцілила у лінію. Враховуючи зафіксований раніше лінійним суддею аут, Вінус розраховувала переграти свою подачу.

Суддя на вишці Марія Чичак натомість оголосила матч завершеним — перемога Світоліної у двох сетах. Вінус розчаровано відреагувала на рішення та відмовилася на шляху до виходу потиснути руку хорватській арбітрині.

"Я ніяк не погоджувалася з цим рішенням. Такий просто був день", — наводить слова п'ятиразової чемпіонки після матчу видання Tennis.com.

Попри незручний інцидент у фіналі матчу, глядачі на трибунах центрального корту оваціями провели Вільямс, якій вдалося дограти матч після пошкодження.

"Звісно, трав'яний [корт] буде слизьким. Рано чи пізно впадеш. Мені просто не пощастило".

"Я розпочала матч ідеально. Буквально розривала, але потім мене розірвала трава", — пожартувала Вінус після вильоту в першому раунді.

Вімблдон-2023: що відомо

  • Вільямс — п'ятиразова чемпіонка Вімблдона в одиночному розряді. Ще шість разів вигравала парний турнір із сестрою Сереною.
  • Світоліна після успішного старту зіграє в другому раунді Вімблдона проти першої ракетки Бельгії Елізе Мертенс.
  • До другого кола після стартового дня змагань також пройшла українка Леся Цуренко. Натомість Катерина Байндль покинула турнір після поразки в трьох сетах від канадки Лейли Фернандес.
На початок