РАЕС відвідали Залужний і Шаптала. В ОВА розповіли про захист міста-супутника

РАЕС відвідали Залужний і Шаптала. В ОВА розповіли про захист міста-супутника

Залужний і Шаптала відвідали РАЕС
. Скрин з відео Генерального штабу ЗСУ

Рівненську АЕС відвідали Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та начальник Генерального штабу Сергій Шаптала. Як ідеться в повідомленні пресслужби відомства, там "опрацювали питання обміну інформацією між військом та енергетиками", а також обговорили можливі сценарії із Запорізькою АЕС. Очільник ОВА Віталій Коваль, як посилюють північний кордон в межах області.

Залужний та Шаптала на РАЕС

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний і начальник Генерального штабу Сергій Шаптала відвідали РАЕС, про це стало відомо 3 липня із повідомлення пресслужби ГШ ЗСУ. Разом із ними був президент Енергоатому Петро Котін.

Як ідеться в повідомленні, на стратегічному об'єкті "пропрацювали питання обміну інформацією між військом та енергетиками з метою аналізу, планування та прогнозування можливих сценаріїв розвитку подій на Запорізькій атомній станції. Домовилися про тісну взаємодію задля своєчасного вжиття заходів реагування на ті чи інші ситуації".

1 липня президент Володимир Зеленський на РАЕС провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якій обговорили загрозу Рівненській атомній електростанції, а також ситуацію на півчому кордоні України.

На РАЕС згодом уточнили, що Залужний та Шаптала були на станції саме в день проведення Ставки й повторних візитів не було.

Захист РАЕС: версія ОВА

Питання захисту атомної електростанції, яка розташована у місті Вараш, 3 липня в марафоні "Єдині новини" у слоті каналу "Рада" розповів начальник ОВА Віталій Коваль.

"Рівненська АЕС захищена як ніколи, всі підступи до неї контролюються. Є мінні поля, є фортифікаційні споруди. Контингент військових сьогодні розширений. За Рівненську АЕС ми точно спокійні", — сказав посадовець.

Роботи проводять і у місті-супутнику атомної електростанції — Вараші:

"Ми розуміємо, що це одна з ймовірних цілей нашого противника за умови, що на півночі буде загострення. Тому місту Вараш приділено найбільше уваги. Місто розділене на сектори, кожен з яких закріплений за окремим підрозділом. На сьогодні ситуація повністю контрольована та посилена".

На РАЕС також завершились спеціальні навчання, повідомила пресслужба атомної станції. Впродовж двох днів в Україні проходили командно-штабні навчання, до них були залучені атомники, медики, представники ДІЯРУ, ДСНС, Укрзалізниці, поліції та інших служб.

Кордон та прикордоння

Коваль також додав, що північний кордон та території, що межують із Білоруссю, продовжують зміцнювати. Поки по той бік "видимих змін не бачать".

"Розуміємо, що ці розмови і новини стосовно переміщення можуть бути і психологічною складовою ведення війни. Ні на один день робота з посилення кордону не зупинилась, збільшуємо кількість протитанкових ровів, мінних загороджень. Зараз іде стадія ревізій та посилення кордону, бо кожна природна подія, гроза та дощ, змінюють географію наших окопів і фортифікаційних споруд. Щодня проводимо мікронаради і зміцнюємо цю складову.

Посадовець нагадав, що в області створений оборонний бюджет, до якого долучились 52 громади. Рівненщина має 229 кілометрів протяжності кордону із Білоруссю, здебільшого це непрохідні болота, а також ліси.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок