Марку "Русскій воєнний корабль, іді ..." визнали найкращою філателістичною кампанією 2022 року у світі

Марку "Русскій воєнний корабль, іді ..." визнали найкращою філателістичною кампанією 2022 року у світі

Марку "Русскій воєнний корабль, іді ..." визнали найкращою філателістичною кампанією 2022 року у світі
. Дніпровська міська рада

Українська марка "Русскій воєнний корабль, іді ..." стала найкращою у світі у 2022 році. Про це повідомила пресслужба "Укрпошти" на офіційному сайті. Нагороду вручили в межах премії у сфері поштової та експрес-доставки "World Post & Parcel Awards 2023".

Українці отримали одразу три відзнаки:

  • "ФілателістичнаФілателія — колекціонування й вивчення знаків поштової оплати, до яких належать марки, етикетки, ярлики, поштові штемпелі, штампи, а також конверти, поштові картки і листівки кампанія року";
  • "Поштовий оператор";
  • спеціальну номінацію "Лідер галузі"

"Для нашої компанії та всієї країни 2022 рік став роком складних випробувань та викликів. Ці нагороди — беззаперечна заслуга команди і приклад життєстійкості для всього поштового світу. Пишаюся кожним", — зазначив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

українська марка
Українська марка стала найкращою у світі. Суспільне Дніпро

Пресслужба зазначає, що перемогою "Укрпошта" показала світу, що може працювати в умовах повномасштабної війни, виконувати державні соціальні завдання, забезпечувати безперебійну логістику всередині країни та за її межами, доправляти гуманітарну допомогу з-за кордону.

"2022 рік став для української філателії роком перезавантаження, піднесення та справжнього розквіту. Приклад "Укрпошти" довів, що ця галузь може мати надзвичайний попит та популярність. Українською філателією стали цікавитися не лише всередині країни, а й у світі", — зазначають в компанії.

українська марка
Марка з стінописом Бенксі, який той залишив у передмістя Києва. Суспільне Суми

Там додали, що про українські марки писали світові медіа: CNN, The Guardian, The Times, The Washington Post, Bloomberg та інші, а марка "Русскій воєнний корабль, іді..." тепер представлена в експозиції Смітсонівського поштового музею у Вашингтоні.

Крім того, гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський отримав відзнаку "Лідер галузі". Цією нагородою вшановують найвпливовіших професіоналів за їх успіхи, вагомі внески, інновації та розвиток у просування поштової галузі та експрес-доставки.

Що відомо про марку ""Русскій воєнний корабль, іді..."

12 квітня 2022 року "Укрпошта" ввела в обіг марку, на якій зображені український воїн та російський військовий корабель. Марка відсилає до фрази "Русскій воєнний корабль, іді н***й". Це — відповідь українських солдатів з острова Зміїний, яку під час російського вторгнення в Україну 24 лютого отримав окупаційний корабель на пропозицію здатися.

Щоб обрати малюнок, проводили всеукраїнський конкурс на найкращий ескіз. Автор ескізу-переможця Борис Грох жив у Криму. У 2014 році переїхав до Києва, а пізніше до Львова. За роботи голосували у соцмережах Facebook та Instagram. За його картину віддали понад 1700 голосів. Всього голосували 8000 людей.

За 5 днів "Укрпошта" продала пів мільйона марок з російським кораблем.

А 23 травня 2022 року "Укрпошта" почала продаж нової марки зі знищеним російським крейсером "Москва". На ній додали слово "DONE", яке означає потоплення корабля.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок