Місцеві вибори: більшість українців проголосували б за регіональні партії

Місцеві вибори: більшість українців проголосували б за регіональні партії

Опитування
Місцеві вибори: більшість українців проголосували б за регіональні партії
. УНІАН

Понад половина опитаних українців схиляються того аби підтримати на місцевих виборах у жовтні саме місцеву партію, навіть якщо вона буде балотуватися лише в одній області.

Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою Рейтинг 15-20 липня.

Так, 53% респондентів відповіли, що на місцевих виборах охоче б підтримали місцеву партію, 27% - готові проголосувати за національну політичну силу і 20% - не визначилися із цим питанням.

Щодо національних партій, то згідно з даними соціологів, 43% опитаних, які готові голосувати за національну партію, віддали б свої голови "Європейській солідарності", 42% - ВО "Свобода", 34% - ВО "Батьківщина", 32% - "Слузі народу", 31% - "Партії Шарія", 29% - партії "Сила і честь", 26% "Радикальній партії", 25% - Партії регіонів, 24% - ОПЗЖ, 20% - Українській стратегії.

Зазначається, що ще 14% проголосували б за інші політичні сили, а ще 12 - не збираються на вибори.

Читайте також: "Прогнозується жорстка боротьба": експерт розповів про особливості виборів-2020"

Повідомляється, що опитування взяли участь українці віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів.

Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. 

Що відомо

  • Раніше Верховна рада призначила на 25 жовтня чергових місцевих виборів депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад та мера Києва.
  • 1 липня Рада майже вчетверо зменшила кількість районів в Україні. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що до осені планується завершити реформу децентралізації в Україні, аби місцеві вибори, які пройдуть у жовтні, відбулися вже у всіх новостворених територіальних громадах.
  • У Центральній виборчій комісії занепокоєні складнощами при підготовці цьогорічних місцевих виборів, зокрема, через епідеміологічну ситуацію, новий виборчий кодекс та адміністративну реформу.

Читайте також: 7 головних питань про місцеві вибори-2020. Як проголосувати та кого обираємо

На початок