"Сирський віддавав накази безпосередньо під обстрілами". В ЗСУ розказали про випадок під Соледаром

"Сирський віддавав накази безпосередньо під обстрілами". В ЗСУ розказали про випадок під Соледаром

"Сирський віддавав накази безпосередньо під обстрілами". В ЗСУ розказали про випадок під Соледаром
. Командувач сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, Соледар, 8 січня 2023 року Фото: AP Photo/Roman Chop

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал Олександр Сирський потрапив під обстріл у районі Соледара Донецької області та продовжував віддавати накази у бойових умовах. Про це в прямому ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За словами речника, це відбулося декілька місяців тому біля Соледара.

"Віддавалися команди генералом Сирським безпосередньо під обстрілами, це було помітно. Усі розуміють, що всі разом дають відсіч військовим РФ та перемагають. Це найголовніше", – зазначив Череватий.

Як розповів речник, Сирський регулярно приїжджає до районів бойових дій, це неймовірно дратує й лякає військове керівництво РФ.

"Сирський дуже любить їздити безпосередньо до підрозділів. Це нашого нового українського війська чіткий знак, що у нас генерали не бояться приїжджати до солдатів, не бояться дивитися їм у вічі, тиснути їм руки, підбадьорювати, перебувати разом із ними під обстрілами, як це було, наприклад, під Соледаром", – зауважив він.

Череватий також розповів, що перед тим, як ухвалюються ключові рішення, Сирський, окрім розробки докладного плану бою, любить відчути настрій та військовий дух військових.

На початку травня командир 127-ї бригади розказав про замах на командувача територіальної оборони Танцюру під час поїздки у Бахмут. Як розказав Роман Грищенко, командувач сил ТрО відвідував свої підрозділи у Бахмут, провів нараду з командирами військових частин Сил територіальної оборони. Зі сторони військових РФ були спроби вбити командувача.

Перед цим голова найманців ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявляв про знищення під Бахмутом автомобіля, в якому "імовірно перебував" Танцюра.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок