Після обстрілу дамби з Карлівського водосховища зійшло 7,5 млн кубометрів води

Після обстрілу дамби з Карлівського водосховища зійшло 7,5 млн кубометрів води

Після обстрілу дамби з Карлівського водосховища зійшло 7,5 млн кубометрів води
. Підтоплена вулиця в одному з населених пунктів на Донеччині після обстрілу дамби на Карлівському водосховищі. Фото: Павло Кириленко/Telegram

Після руйнування російською ракетою дамби на Карлівському водосховищі з водойми зійшло 7,5 мільйонів кубометрів води. Станом на 30 травня повінь майже минула.

Про це під час брифінгу повідомив очільник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"Ситуація наразі вже є стабільною, повінь спала. Більше 7,5 мільйонів кубів вже зійшло з Карлівського водосховища. Захід води поступово відбувається у Курахівське водосховище. Тим людям, які евакуювались, забезпечили всі потреби", — розказав Кириленко.

За його інформацією, одразу після обстрілу дамби влада готова була евакуювати 675 людей з дев'яти населених пунктів, які знаходились в зоні ризику підтоплення. Та згодом, стало зрозуміло, що евакуації потребують лише 26 людей.

"Після остаточного сходження води відповідні комісії по відпрацьованому алгоритму обстежать будинки та підрахують збитки. Після чого вже перейдемо до відшкодування там, де це необхідно", — додав Кириленко.

Що відомо про пошкодження греблі на Карлівському водосховищі

25 травня близько 17:30 армія РФ обстріляла греблю Карлівського водосховища на Донеччині, повідомляв начальник ОВА Павло Кириленко. Як повідомив Генштаб ЗСУ, удар було нанесено з С-300. За даними Кириленка на 23:30 25 травня під загрозою підтоплення були шість населених пунктів Покровського району. У селищі Галицинівка евакуювали 26 людей, серед них 8 дітей.

За даними ДСНС Донеччини, 26 травня евакуювали ще трьох людей з підтоплених будинків в Зоряному.

Карлівське водосховище є джерелом водопостачання низки населених пунктів Донеччини, зокрема, Курахового, Новогродівки, Покровська, Селидового, Мирнограда. Щодня водосховище обстрілюють.

Фільтрувальну станцію у Карлівці, яка забезпечує водою дев’ять населених пунктів Донецької області, не можуть запустити через низький рівень води, повідомили у Селидівській МВА.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок