"Не закрадалося думок щодо заступів". Марина Бех-Романчук прокоментувала свій перший виступ у сезоні

"Не закрадалося думок щодо заступів". Марина Бех-Романчук прокоментувала свій перший виступ у сезоні

Ексклюзивно
"Не закрадалося думок щодо заступів". Марина Бех-Романчук прокоментувала свій перший виступ у сезоні
. AP Photo/Matthias Schrader

Ексклюзивний коментар української стрибунки після першого старту у сезоні.

27-річна українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук відкрила літній сезон 2023 року другим місцем на етапі Діамантової ліги у Рабаті. На цьому старті українка змагалася у секторі для потрійного стрибка – одна з двох її дисциплін.

Старт у Рабаті став для Марини не лише першим у сезоні, але й першим після травми стопи, якої вона зазнала у лютому. Через пошкодження Бех-Романчук достроково припинила зимовий сезон і зосередилася на підготовці до літньої частини.

У Рабаті Марина виконала чотири стрибки за 14.50 метра, а найкращий результат – 14.65 метра. З цим показником українка фінішувала другою на етапі Діамантової ліги, а загалом на старті сезону – це четвертий найкращий результат у світі.

Після виступу на першому змаганні літнього сезону Марина Бех-Романчук розповіла Суспільне Спорт про повернення у сектор, налаштування та цілі на найближчі старти.

  • Про "срібло" в Рабаті

"Загалом скажу, що змаганнями я задоволена. Я дуже сильно скучила за цією атмосферою, взагалі за цим змагальним адреналіном. Це по-перше. По-друге, стосовно результату, не можу сказати, що ним незадоволена. Це дуже хороший результат, як для першого старту.

Але після останнього стрибка я показувала тренеру, що це зовсім не те, що можна було робити. Зовсім не такий стрибок, який хотілося, можна було стрибнути далі. Але ми добре розуміємо, що це перший старт і потрібно ще трішечки налагодити ці "нотки", бо ще трохи кудись вислизає від мене".

  • Про перші два стрибки, які одразу за 14.50 м
"На те, що перші стрибки були вдалі, я особливо уваги не звертала. Зробила спробу, дякувати богу, рухаємось далі. Тому я була досить спокійна в секторі, впевнена. У моїй голові не закрадалося думок щодо заступів чи ще чогось. Просто стрибала і все".
  • Про найкращий результат в останньому стрибку

"На заключну спробу налаштовувалась, хотіла перетнути рубіж в 14.80 м, і навіть 14.90 м. Тобто дуже хотілося такий результат, адже я на нього розраховувала. Я знала, що можу прибавити і готова, бо відчувала це. І в принципі, я стрибнула 14.65 м з 16 сантиметрами до планки, тобто свої 14.80 м стрибнула. Просто через те, що десь під планку підлаштовувалася і перестраховувалася, вийшов такий великий недоступ".

  • Про вплив конкуренції

"Мені завжди хочеться якнайдалі летіти: непринципово чи є сильні суперниці, чи ні. Але не можу сказати, що в Рабаті я орієнтувалася на своїх суперниць. Я хотіла стрибати для себе, боротися лише із собою, і отримувати від тих змагань максимум кайфу та насолоди, і нічого іншого.

Так, дівчата були готові, вони стрибали і це стимулювало. Хотілося перемогти, не без цього. Але такого, що прям "розірвати всіх", такого не було. Просто мала бажання показати результат, на який зараз готова. Якби вдалося у Рабаті його показати, то я б поборолася і за першу сходинку".

Марина Бех-Романчук: що відомо

  • 27-річна українська стрибунка, спеціалізується на стрибках у довжину та потрійному стрибку. У 2022 році почала стрибати потрійний стрибок на міжнародних змаганнях.
  • У потрійному стрибку особистий рекорд Марини — 15.02 метра. З цим результатом вона виграла "золото" чемпіонату Європи-2022.
  • Попередній сезон українка завершила на другому місці загального заліку дисципліни потрійного стрибка у Діамантовій лізі.
На початок