Депутата Київради Трубіцина виключили з фракції "Слуга народу"

Депутата Київради Трубіцина виключили з фракції "Слуга народу"

Депутата Київради Трубіцина виключили з фракції "Слуга народу"
. Владислав Трубіцин. Фото: Wikimedia Commons

Депутата Київської міської ради Владислава Трубіцина, якого минулого року викрили на отриманні хабара, виключили з фракції "Слуга народу".

Про це йдеться у повідомленні голови фракції Андрія Вітренка у Facebook.

"Ми не є судовою інстанцією. Ми прийняли внутрішнє рішення, яке ґрунтується на волевиявленні всіх членів фракції", — сказав Вітренко, виступаючи на засіданні Київради у четвер, 25 травня.

Він додав, що головна мета роботи фракції "Слуга народу" — зберегти довіру киян і забезпечити найвищі стандарти прозорості в роботі.

Андрій Вітренко також закликав інші фракції міської ради, депутати від яких є фігурантами кримінальних правопорушень, ухвалити подібне рішення.

Що відомо про кримінальне провадження щодо Трубіцина

На початку лютого 2022 року Національне антикорупційне бюро України викрило депутата Київради, представника партії "Слуга народу" Владислава Трубіцина в одержанні 1,26 млн грн хабаря за право на розміщення точок сезонної торгівлі в Києві.

Трубіцина та ще пʼятьох фігурантів звинувачують в організації корупційної схеми.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) 11 лютого 2022 року обрав запобіжний захід депутату Київради Владиславу Трубіцину. Його взяли під варту з можливістю внесення застави.

16 лютого 2022 року за Трубіцина та ще трьох підозрюваних внесли заставу у майже 15 мільйонів гривень.

Наприкінці лютого минулого року депутат Київради Владислав Трубіцин призупинив своє членство у партії "Слуга народу" на період слідства.

17 травня 2023 року у ВАКС мало відбутися чергове засідання за обвинуваченням депутата Київради Владислава Трубіцина та його спільників. Однак через неявку Трубіцина до зали суду засідання перенесли на 30 травня, повідомили у Центрі протидії корупції.

На початок