Стало відомо про звільнення одного з заступників начальника Чернівецької ОВА

Стало відомо про звільнення одного з заступників начальника Чернівецької ОВА

Стало відомо про звільнення одного з заступників начальника Чернівецької ОВА
. Андрій Кучерявий. Джерело: Чернівецька обласна адміністрація

Заступник начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Андрій Кучерявий звільнився з посади. Він обіймав цю посаду з серпня 2022 року.

Цю інформацію Суспільному підтвердили в пресслужбі ОВА.

У розпорядженні начальника ОВА Руслана Запаранюка за 18 травня йдеться, що Кучерявого вивели з переліку осіб, підписи яких скріплюються гербовою печаткою ОВА.

У Запаранюка залишилось двоє заступників — Альона Атаманюк та Олександр Янков.

Що відомо про Кучерявого

Андрій Кучерявий — генерал-майор запасу. Це військове звання йому присвоїли у серпні 2018 року. Кучерявий був начальником штабу, першим заступником командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

На посаді заступника начальника ОВА займався питаннями оборони та цивільного захисту, а також взаємодією з правоохоронними органами.

У 2012 році Кучерявий закінчив національний університет оборони США.

За даними Opendatabot, Кучерявий був директором Київського комунального підприємства "Муніципальна охорона".

30 серпня Кабінет Міністрів України погодив призначення Андрія Кучерявого на посаду заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації.

Що відомо

  • 13 липня стало відомо, що президент Володимир Зеленський призначив головою Чернівецької ОДА банкіра Руслана Запаранюка.
  • У вересні минулого року Запаранюк представив заступників. Перша заступниця Альона Атаманюк курує фінансовий-економічний блок, зокрема агропромисловий розвиток, також напрям охорони здоров'я. Олександр Янков займається житлово-комунальною сферою, капітальним будівництвом та інфраструктурою.
  • Атаманюк і Янков працювали у центральному офісі Ощадбанку, де брали участь у реформі державного банку. До того вони працювали з Запаранюком у Чернівецькій філії Ощадбанку, яку він очолював.

Читайте Суспільне Чернівці в Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок