Зеленський призначив нового голову Чернівецької ОДА: що відомо

Зеленський призначив нового голову Чернівецької ОДА: що відомо

Зеленський призначив нового голову Чернівецької ОДА: що відомо
. Запаранюк та Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський призначив головою Чернівецької ОДА банкіра Руслана Запаранюка. Також підписав указ про звільнення теперішнього керівника області Сергія Осачука.

Укази про це оприлюднили на сайті Президента України.

Під час зустрічі Зеленський заявив, що знання регіону та його специфіки допоможе Зарапанюку реалізувати поставлені завдання.

"В умовах воєнного стану для держави важлива злагоджена робота митниці, що не перешкоджає руху гуманітарних вантажів, облаштування пунктів пропуску на державному кордоні, надання соціальних послуг тимчасово переміщеним особам", — йдеться на сайті президента.

Раніше Кабмін погодив звільнення Осачука та призначення Запаранюка й передав документи на розгляд президенту.

Що відомо

  • Руслан Запаранюк станом на 21 лютого цього року був керівником Чернівецької обласної філії Ощадбанку, йдеться на сайті YouControl. На минулих місцевих виборах балотувався до обласної ради від партії "Єдина Альтернатива", від якої обраний міський голова Чернівців Роман Клічук. На виборах Запаранюк не пройшов до ради.
  • Осачук очолював облдержадміністрацію майже три роки. Його призначили 25 листопада 2019 року. Кандидатуру Осачука погодили на виїзному засіданні уряду в Маріуполі наприкінці жовтня 2019 року. До того він був Почесним консулом Австрії в Чернівцях.
  • 10 червня на сайті представництва президента України оприлюднили петицію про звільнення Осачука з посади. Станом на 14 червня вона набрала понад 1800 голосів з 25 000 потрібних.
  • 6 червня заступнику начальника Чернівецької ОВА Артуру Мунтяну обрали запобіжний захід та відсторонили від посади. Його підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги, а саме — швидких з Італії, які він зі співучасниками нібито використовував для надання платних послуг. Сам Мунтян говорить, що винним себе не вважає і не розуміє, чому йому повідомили підозру.
  • Після оголошення підозри заступнику, на брифінгу Осачук заявляв про тиск з боку правоохоронців, зокрема СБУ, на роботу адміністрації й говорив швидкі передали ЗСУ.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок