Книжку про війну в Україні номінували на премію імені Джорджа Орвелла

Книжку про війну в Україні номінували на премію імені Джорджа Орвелла

Книжку про війну в Україні номінували на премію імені Джорджа Орвелла
Люк Гардінг. Колаж Суспільне Культура

Серед номінантів на премію імені Джорджа Орвелла опинилась книжка про війну в Україні. "Вторгнення: кривава війна Росії та боротьба України за виживання" (Invasion: Russia’s Bloody War and Ukraine’s Fight for Survival) журналіста Люка Гардінга претендує на нагороду в категорії "Публіцистика".

Премія імені Джорджа Орвелла присуджується за твори, які "здатні перетворити політичний текст на мистецтво". Таке побажання залишив сам Орвелл у своєму заповіті.

Переможців цьогорічної премії оголосять 22 червня. Повні списки номінантів можна переглянути тут.

"Вторгнення: кривава війна Росії та боротьба України за виживання"

Книжка Люка Гардінга вийшла у видавництві Faber у 2022 році.

За словами видавців, це "Перша книга репортажів з передової лінії фронту війни в Україні. Це потужний, зворушливий перший нарис історії, написаний відзначеним нагородами журналістом Guardian". "Місяцями прикмети вказували в одному малоймовірному напрямку: Росія ось-ось вторгнеться в Україну. І все ж світ був приголомшений епохальним масштабом нападу, який розпочався в лютому 2022 року. Це була спроба однієї нації поглинути іншу", — пишуть у видавництві.

"Його книга розповідає про перші дні шоку і паніки, похмуру реальність цієї війни, що триває, і нечувані людські історії, що стоять за заголовками газет"

Про книжку відгукнулись засновник Bellingcat Еліот Хіггінс та український письменник Андрій Курков, назвавши її обовʼязковою для прочитання та "блискучою".

Хто такий Люк Гардінг

Люк Гардінг — британський журналіст, іноземний кореспондент The Guardian. Він працював у Росії для The Guardian з 2007 року, доки 5 лютого 2011 року, повернувшись з Великої Британії, не отримав відмову у в'їзді до Росії і був депортований того ж дня.

А у 2022 році він опублікував книгу про російське вторгнення в Україну у 2022 році під назвою "Вторгнення", яка охоплює події з лютого по вересень 2022 року і базується на репортажах журналіста з передової.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок