Російські війська обстріляли Миколаїв. Що відомо

Російські війська обстріляли Миколаїв. Що відомо

Доповнено
Російські війська обстріляли Миколаїв. Що відомо
Пошкоджені автівки хлібзаводу після обстрілу в Миколаєві. 13 травня 2023 року. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві в ніч проти 13 травня після 01:20 пролунали звуки вибухів. Повітряна тривога в області тривала з 01:15 до 03:06. За попередньою інформацією, травмовані троє людей.

Про це повідомляють кореспонденти Суспільного.

Начальник ОВА Віталій Кім повідомив про пожежу в Миколаєві після влучання в цивільний об'єкт. Станом на 01:50 фахівці ліквідують загоряння.

"Через влучення боєприпасів пошкодження зазнав п’ятиповерховий житловий будинок, зруйновано двоповерхову будівлю на підприємстві, виникли три пожежі. Травмовані троє людей", — повідомляє ДСНС в Миколаївській області.

За інформацією мера Миколаєва Олександра Сєнкевича, рятувальники ліквідують пожежу на підприємстві.

"Поруч постраждали житлові будинки. В одній із п’ятиповерхівок вибиті практично всі вікна, пожежі в трьох квартирах", — написав міський голова в Телеграм-каналі.

Російські війська обстріляли Миколаїв. Що відомо
Будинок в Миколаєві вранці після обстрілу, 13 травня 2023 року. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Також є пошкодження у навчальному закладі.

Зі слів мера, внаслідок обстрілу Миколаєва станом на 02:25 відомо про трьох поранених.

"Одного забрала швидка, двом надали медичну допомогу на місці", — повідомив Сєнкевич.

Станом на ранок 13 травня міський голова Олександр Сєнкевич розповів Суспільному, що в місті виявили два влучання снарядів: один у підприємство, другий на територію дитячого садка, в житловій забудові.

"Тут немає жодних військових об’єктів. До того ж ми готували цей садочок до відкриття, тому прибрали територію. Одразу було видно, що тут немає військової техніки, військових людей тощо. За інформацією очевидців, людей, які тут живуть, перша ракети прилетіла в дитячий садок, друга — на підприємство, бо неподалік індустріальна зона", — сказав мер.

Російські війська обстріляли Миколаїв. Що відомо
Машина рятувальника біля пошкодженого будинку, 13 травня 2023 року. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

За словами мера, пошкоджено Миколаївський хлібзавод.

"Можна констатувати факт, що там немає військових, але автомобільна техніка, що залучена для перевезення хліба в Херсон і Миколаїв, дуже понівечена, і це можна позначитися на логістиці хліба в Миколаєві й Херсоні. Можливо, це знов таки терористичний акт, щоб людей вбити, заморити голодом, це геноцид українського народу", — розповів Сєнкевич.

До ліквідації наслідків російського обстрілу станом на ранок 13 травня залучені п’ять комунальних підприємств, одна приватна керуюча компанія. Загалом працює близько 40 людей, — сказав кореспондентам Суспільного директор департаменту ЖКГ Дмитро Бездольний.

"Жителям багатоповерхівок, пошкоджених внаслідок влучання боєприпасів, видають ОСБ-плити та плівку. За потреби людям буде надано тимчасове житло", — сказав Бездольний.

Що відомо про обстріли Миколаївщини у травні

  • Російські війська першого травня ввечері завдавали ударів з реактивних систем залпового вогню по населеному пункту Куцурубської громади. Двоє людей отримали поранення, пошкоджені приватні будинки.
  • Військові РФ другого травня та в ніч проти третього травня обстріляли Очаківську та Куцурубську громади Миколаївщини. П'ятого травня російські війська завдали артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади.
  • Російські війська п'ятого травня завдали артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади.
  • В ніч проти сьомого травня на Миколаївщині під час ракетної атаки російські війська влучили в одне з приватних підприємств.
  • Війська РФ восьмого травня завдавали ударів по Очаківській громаді. Обстріляли акваторію.
  • Армія Російської Федерації протягом дев'ятого травня та зранку десятого травня завдала ударів по акваторії Очаківської громади Миколаївщини. Сили оборони "Півдня" знищили над областю російський безпілотник.
  • Російські війська увечері 11-го травня обстріляли Куцурубську громаду, що на Миколаївщині. Також вранці 12-го травня завдали удару по акваторії Очаківської громади.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок