Командир роти ударних БпЛА Федоренко пояснив, чому армія РФ застосовує в Бахмуті фосфорні снаряди і авіабомби

Командир роти ударних БпЛА Федоренко пояснив, чому армія РФ застосовує в Бахмуті фосфорні снаряди і авіабомби

Командир роти ударних БпЛА Федоренко пояснив, чому армія РФ застосовує в Бахмуті фосфорні снаряди і авіабомби
. Білий фосфор влучає в ціль, військові навчання США, Тайвань, 7 червня 2012 року. Photo: SAM YEH/AFP/GettyImages

Військові РФ спочатку застосовували авіаційні бомби для обстрілу позицій Сил оборони у Бахмуті. Нині все частіше окупаційні війська почали використовувати заборонені міжнародними конвенціями фосфорні боєприпаси. У ЗСУ пояснили причину застосування цього озброєння.

Як розповів в телемарафоні "Єдині новини" командир роти ударних БпЛА 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Юрій Федоренко, військові РФ застосовують заборонену зброю, бо не мають успіху в Бахмуті.

"Потрібно трохи прояснити ситуацію, чому окупанти почали її активно застосовувати. Військові РФ деякий час тому мали деяку тактичну перевагу у Бахмуті. У приватному секторі, частково в міській забудові, де багато багатоповерхівок. Але ЗСУ вдалося стабілізувати ситуацію та відкинути окупантів із зайнятих позицій", — зазначив він.

Як розповів Федоренко, подальші штурми не приносили їм результату. Більше того, сили РФ почали міняти тактику і почали більше штурмувати шляхи сполучення Сил оборони.

"Почали атакувати місто з флангів. І там Сили оборони повністю стабілізували ситуацію і знищили велику кількість окупантів, для того щоб інтенсивність ударно-штурмових дій росіян зменшилася", — повідомив військовий.

Після цього, за словами командира роти ударних БпЛА, армія РФ почала застосовувати авіабомби для того, щоб вибити ЗСУ з позицій, знищуючи їх. Сил оборони також здійснили певні тактичні заходи для того щоб авіація РФ не "почувала себе безкарною у повітрі".

"Розуміючи, що авіація буде знищена, військові РФ вдаються до застосування забороненої зброї — фосфорних запалювальних боєприпасів. Результат застосування цих боєприпасів це не тільки пожежі і вогонь, а й виділення токсичних речовин з боєприпасів. Відповідно чи дає це окупантам який тактичний успіх? Ні. Росіяни тактичного успіху не мають. У свою чергу ЗСУ виявляють, звідки застосовують ці фософрні снаряди і успішно їх знищують", — відзначив Федоренко.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок