До Миколаєва привезли майже три кілометри поліетиленових водопровідних труб

До Миколаєва привезли майже три кілометри поліетиленових водопровідних труб

До Миколаєва привезли майже три кілометри поліетиленових водопровідних труб
Поліетиленові труби, які привезли в Миколаїв в рамках співробітництва із Урядом Данії. Перше травня 2023 року. Фото: "Миколаївводоканал"

Труби діаметром від 150 мм до 315 мм передали для підприємства "Миколаївводоканал" в рамках угоди про співробітництво із Урядом Данії. Нові труби використовуватимуть для заміни пошкоджених мереж. Станом на 3 травня в Миколаєві 240 км мереж зазнали пошкоджень через корозійну воду.

Про це Суспільному розповіла речниця МКП "Миколаївводоканал" Ольга Сусленко.

За словами Ольги Сусленко, раніше підприємство вже отримувало допомогу від міжнародної організації "Save the Children" та інших донорів для забезпечення роботи "Миколаївводоканалу" та відновлення водопостачання.

"Це потужні насоси та комплектуючі до них, поліетиленові та сталеві труби, аераційна система для біологічного очищення стоків", — розповіла Ольга Сусленко.

Обсяг допомоги, говорить Ольга Сусленко, визначають самі донори. Трьох кілометрів труб недостатньо для проведення всіх необхідних робіт. Адже в місті 240 км мереж зазнали пошкоджень через корозійну воду.

"Поліетиленові труби якісніші, технологічно надійніші, мають триваліший термін експлуатації, витриваліші до корозійної води, до солоної, яка зараз подається споживачам Миколаєва", — говорить Ольга Сусленко.

В день, за словами Сусленко, відбувається до 15 аварій на водопровідних мережах в різних районах міста. Власних ресурсів водоканалу не вистачає для проведення ремонтів, тому залучають підрядні організації.

"Одна з них зараз прокладає близько 300 м по вулиці Молодогвардійська, інша — по вулиці Троїцька прокладає нову мережу 500 м. Минулого тижня фахівці нашого підприємства по вулиці Велика Морська прокладали 28 м", — розповіла Ольга Сусленко.

Читайте також

Заміна водопровідної мережі. Три вулиці Миколаєва залишаються без води

Один поверх планують облаштувати під гуртожиток. У Первомайському на Миколаївщині відновлюють амбулаторію

"Вітання з Баштанки". На Миколаївщині створили артлистівку, присвячену обороні районного центру

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок