Сервіс знайомств Tinder йде з російського ринку — Reuters

Сервіс знайомств Tinder йде з російського ринку — Reuters

Сервіс знайомств Tinder
. Ілюстративне фото: pixabay

Компанія Match Group, яка володіє онлайн-сервісами знайомств, у тому числі Tinder, заявила, що піде з російського ринку до 30 червня, посилаючись на "необхідність захисту прав людини".

Про це повідомляє Reuters.

"Ми прагнемо захищати права людини. Наші бренди вживають заходів щодо обмеження доступу до своїх послуг у РФ та завершать свій вихід з російського ринку до 30 червня 2023 року", — йдеться у щорічному звіті компанії, опублікованому 1 травня.

Багато постачальників цифрових послуг з невеликою кількістю персоналу в Росії, такі як Spotify і Netflix, пішли з ринку після того, як РФ почала війну проти України лютому минулого року.

Match Group, чиї бренди включають додатки для знайомств, такі як Tinder, Hinge і PlentyOfFish, зробив кілька публічних заяв про свою діяльність у Росії, але в березні 2022 року відзначив "негативний вплив на свій європейський бізнес".

Акціонер Match, компанія Friends Fiduciary Corp, заявила, що Match подала приклад іншим, пов'язавши своє рішення з ризиками для прав людини, з якими стикаються українці.

Виконавчий директор Friends Fiduciary, Джефф Перкінс сказав виданню, що бізнес, який "працює на довірі, має вагомі причини покинути Росію".

"Це не дуже добре для бренду, якому довіряють, продовжувати свою діяльність в країні, президенту якої Міжнародний кримінальний суд висунув звинувачення і видав ордер на його арешт", — сказав Перкінс.

Що відомо про ордер МКС на арешт Путіна

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента РФ Путіна та російської уповноваженої з прав дітей Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації та переміщенні українських дітей.

Якщо вони виїдуть за територію Росії в країни, які є учасниками МКС та ратифікували Римський статут, їх повинні заарештувати та передати до суду.

Речниця російського МЗС Захарова заявила, що ордер МКС на арешт Путіна «не матиме для Росії жодного значення», адже країна не є учасницею Римського статуту та не зобов'язана дотримуватися рішень МКС.

Головний прокурор МКС Карім Хан заявив, що ордер на арешт Путіна та Львової-Бєлової, виданий Міжнародним кримінальним судом, не має строку давності.

Читайте також

"Хрещений батько штучного інтелекту" попередив про небезпеку ШІ і пішов з Google

ТікТок, Soundcloud, Danzel Curry і чи є зв'язок з Росією? Пояснюємо, що таке фонк

Росія заборонила вʼїзд на свою територію керівникам Netflix та Universal Pictures

На початок