Netflix остаточно покинув ринок Росії

Netflix остаточно покинув ринок Росії

Netflix остаточно покинув ринок Росії
.

Netflix залишив ринок Російської Федерації. Про це у понеділок, 30 травня, заявив представник платформи у коментарі агенству AFP.

"Це остаточний вихід з російського ринку", — сказав він.

1 березня Netflix відмовився від трансляції російських федеральних каналів. А 6 березня призупинив роботу в Росії на знак протесту проти повномасштабного вторгнення РФ в Україну, а також Netflix видалив свій застосунок з App Store і Google Play.

Сайт і застосунок перестали працювати ще у п’ятницю, 27 травня. Прессекретар повідомив, що сервіс дочекався кінця поточного розрахункового циклу, аби відключити клієнтів. Тепер платформа остаточно не доступна.

Netflix остаточно покинув ринок Росії
Netflix остаточно покинув ринок Росії. У Росії перестав працювати Netflix Фото: DTF

Новину прокоментував і міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, розмістивши допис у своєму Telegram-каналі: "Дякуємо компанії за висловлену солідарність з Україною та за підтримку. Сподіваюся, що після перемоги ми зможемо розширити наше співробітництво".

Водночас міністр закликав ті компанії, які ще не залишили Росію, зробити це якомога швидше та не спонсорувати країну-агресора.

Netflix є провідною світовою стрімінговою платформою, яка на кінець 2021 року мала понад 221 мільйон підписників. У квітневому листі до акціонерів компанія заявила, що втратила 700 тисяч користувачів із платними підписками внаслідок виходу з Росії.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок