Міжнародна федерація дзюдо підтвердила участь атлетів з РФ та Білорусі на ЧС, але не допустила вісьмох членів делегації

Міжнародна федерація дзюдо підтвердила участь атлетів з РФ та Білорусі на ЧС, але не допустила вісьмох членів делегації

Міжнародна федерація дзюдо підтвердила участь атлетів з РФ та Білорусі на ЧС, але не допустила вісьмох членів делегації
. Збірна Росії з дзюдо. Фото: AP Photos

Хто саме потрапив під санкції IJF наразі невідомо.

Міжнародна федерація дзюдо підтвердила участь спортсменів з Росії та Білорусі на чемпіонаті світу. Однак на турнір не допустять вісім членів делегації, які були заявлені - про це повідомляється на офіційному сайті IJF.

Наприкінці квітня IJF оголосила про повернення спортсменів з Росії та Білорусі до змагань. Після цього у заявці на чемпіонат світу з'явилася команда "Індивідуальних нейтральних атлетів", куди увійшли російські та білоруські представники.

Читайте також: Росія подала заявку на участь у ЧС-2023 з дзюдо: команду зареєстрували як "Індивідуальних нейтральних атлетів"

У вівторок, 2 травня, Міжнародна федерація дзюдо підтвердила допуск спортсменів з Росії та Білорусі до виступів на чемпіонаті світу. За відповідне рішення проголосував Виконавчий комітет IJF.

Водночас, у Міжнародній федерації дзюдо повідомили, що здійснили перевірку списку спортсменів, які подалися для участі на чемпіонаті світу, відповідно до їхнього "місця роботи", а також активності у соціальних мережах щодо провоєнної пропаганди. У ході перевірки IJF виявила вісьмох членів делегації на чемпіонат світу-2023 - їх не допустили на турнір.

Кого саме із членів делегації не допустили на чемпіонат світу в IJF не повідомили. При цьому Суспільне Спорт у день оголошення заявки на турнір знайшло сімох спортсменів із заявки "індивідуальних нейтральних атлетів" на офіційному сайті ЦСКА.

Через допуск спортсменів з Росії та Білорусі збірна України була змушена відкликати свою заявку на чемпіонат світу. А перед цим головний тренер команди Віталій Дуброва в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт повідомляв, що Україна бойкотуватиме турніри у разі присутності на ньому російських та білоруських дзюдоїстів.

Читайте також: "Перемогли російські рублі". Україна бойкотуватиме чемпіонат світу з дзюдо через допуск атлетів з Росії і Білорусі

Чемпіонат світу з дзюдо відбудеться з 7 до 13 травня у Досі. Крім медалей, спортсмени боротимуться за здобуття очок, які будуть йти в олімпійський рейтинг - саме він визначатиме відбір на Ігри-2024 у кожній ваговій категорії.

Повернення Росії у дзюдо та реакція України

На початок