"Мета – показати правду про війну". У Польщі відкрили виставку фотографа з Дніпропетровщини Миколи Синельникова

"Мета – показати правду про війну". У Польщі відкрили виставку фотографа з Дніпропетровщини Миколи Синельникова

"Мета – показати правду про війну". У Польщі відкрили виставку фотографа з Дніпропетровщини Миколи Синельникова
. Фото: фейсбук-сторінка Миколи Синельникова

У польському місті Кельце відкрилась виставка світлин спортивного фотографа з Кам'янського, що на Дніпропетровщині, Миколи Синельникова "Стоп війні". На ній представили серію знімків, зроблених 2022 року в різних містах України, розповів Суспільному автор.

На світлинах – українські спортсмени, які продовжують тренуватися попри війну серед зруйнованої спортивної інфраструктури.

"Пропаганда Росії, на яку витрачаються шалені гроші, – бреше, і ця брехня, на жаль, має певний успіх, ставлячи під сумнів реальність подій і руйнувань. Тому моя мета – показати світу правду про війну в Україні. І зробити це за допомогою фотографії – того що, я вмію робити. Гарним результатом буде, якщо відвідувач виставки вийде з глибоким бажанням підтримувати Україну та не довіряти новинам з РФ", – сказав фотограф.

Світлина Миколи Синельникова
Світлина Миколи Синельникова. На фото: Харків. Басейн Акваарена - снаряд пройшов крізь жіночу роздягальню та тренажерну залу. Ігор Червінський - український плавець, багаторазовий призер чемпіонатів Європи та світу з плавання, учасник чотирьох Олімпійських ігор. Фото: фейсбук-сторінка Миколи Синельникова

Як розповів Микола Синельников, у фотографії він близько 10 років.

"Моє хобі – це спортивна фотографія, але через пандемію та з початком повномасштабної війни в моєму портфоліо з'явилися й інші жанри", – каже він.

"Моя мета – показати правду про війну". У Польщі відкривають виставку фотографа з Дніпропетровщини Миколи Синельникова
Світлина Миколи Синельникова. На фото: художня гімнастика. Коридор початкових класів Ірпіньської школи №3. Фото: фейсбук-сторінка Миколи Синельникова

Це далеко не перша виставка його робіт за кордоном за останній рік, зазначає фотограф. Експозиції його світлин представляли як у Європі, так і в США, Канаді та Мексиці.

А нещодавно фотоальбом STOP WAR Миколи Синельникова увійшов до ТОП-10 престижної премії AIPS Sport Media Awards. Це найвища міжнародна нагорода в індустрії спортивних ЗМІ. Загалом на конкурс було подано 1830 заявок зі 131 країни світу.

Що відомо

  • У Варшаві, на стадіоні Народовому, відбувся масовий марш на підтримку України. Кілька сотень українців і поляків з прапорами обох країн пройшли символічний один кілометр на знак польсько-української солідарності. У марші взяв участь й кам’янчанин Микола Синельников, який нині перебуває в Польщі в рамках співробітництва між Кам’янським та Кельце, повідомили в міськраді Кам'янського.

Читайте також

"Хотілось жити, дивлячись на його роботи". У Кривому Розі попрощалися з художником Анатолієм Зубенком

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок